Steaua Bükreş, Osmanlıspor’u 2-1 Yendi

UEFA Avrupa Ligi L Grubu 5. hafta maçında ev sahibi takım Steaua Bükreş, Osmanlıspor’u 2-1 yendi.
Karşılaşmanın ilk yarısını Osmanlıspor 30. dakikada Badou Ndiaye’nin golüyle 1-0 önde kapattı.
İkinci yarıda ise tutuk oynayan Osmanlıspor, önce 68. dakikada Momcilovic skoru Steaua adına 1-1’e getirdi. 85. dakikada da Gabriel Tamas Romanya ekibine galibiyeti getiren golü kaydetti. Karşılaşma, Steaua Bükreş’in 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.
Bu sonuçla Osmanlıspor 7 puanda kalırken Steaua Bükreş ise 6 puanla son sırada kaldı. Osmanlıspor son maçında Ankara’da Zürich’i yenmesi halinde adını Avrupa Ligi’nde bir üst tura yazdıracak.
Rusescu ile ilgili görsel sonucu
Rusescu yeniden Ulusal Arena’da
Osmanlıspor’un Romen golcüsü Rusescu, eski takıma karşı görev yaptı. Ulusal Arena’da bu kez Osmanlıspor formasıyla sahaya çıkan Rusescu’ya, Romen basını ve Steaua Bükreş taraftarları ilgi gösterdi. Eski takım arkadaşlarıyla hasret gideren Rusescu, 2011’de 2013’e kadar oynadığı Steaua Bükreş’te 65 lig maçında 34 gole imza attı. Osmanlıspor’da ikinci sezonunu geçiren Romen milli golcünün, grup müsabakalarında üç golü bulunuyor.
Steaua Bükreş, Romanya’da lider
Romanya 1. Futbol Ligi’nde lider durumda bulunan Steaua Bükreş’te teknik direktör Laurentiu Reghecampf, Concordia Chiajna’ya deplasmanda 1-0 yenildikleri maçın ilk 11’inde tek değişikliğe gitti. Romen teknik adam, Ovidiu Popescu’nun yerine 2003-04 sezonunda Galatasaray forması giyen 33 yaşındaki savunma oyuncusu Tamaş’a şans verdi. Eski Trabzonsporlu futbolcu Bourceanu ise yedek soyundu. Ev sahibi ekipte sakatlıkları nedeniyle Tanase ve Mitrea kadroda yer almadı. Steaua Bükreş sahaya Nita, Tamaş, Moke, Toşca, Momcilovic, Pintilii, Muniru, Enache, Boldrin, William ve Popa’dan oluşan 11’le çıktı.
Türk takımlarıyla 10 kez karşılaştı
Steaua Bükreş, bugüne kadar resmi maçlarda Türk takımlarıyla 10 kez karşılaşırken, 4 galibiyet, üçer beraberlik ve mağlubiyet yaşadı. Romanya temsilcisi, Türk ekiplerine karşı evinde oynadığı 5 maçın 3’ünü kazanırken, sahadan birer kez beraberlik ve mağlubiyetle ayrıldı.
Daniel Prodan için saygı duruşu

55 bin seyirci kapasiteli Ulusal Arena’da oynanan maça Romen taraftarlar ilgi göstermezken, tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Kale arkasındaki tribünde yerini alan yaklaşık 100 Osmanlıspor taraftarı da takımlarını destekledi. Osmanlıspor taraftarlarına ayrılan kale arkası tribün için bugün bilet satışı yapılmadığı öğrenildi. Bu nedenle bazı Türk taraftarların, ev sahibi takım tribününden bilet alarak karşılaşmayı izlediği belirtildi. Öte yandan, hayatını kaybeden eski Steaua Bükreşli futbolcu Daniel Prodan için karşılaşma öncesi saygı duruşunda bulunuldu.