İngiliz Gazetesinin Gündeme Getirdiği ‘Sürpriz Yumurta’ Sömürüsüne Soruşturma Açıldı

the sunİngiliz magazin gazetesi ‘The Sun’ da gündeme getirilen ‘sürpriz yumurtadan kölelik çıktı’ başlıklı haberde yer alan ve Romanya’daki aile – çocukların sürpriz yumurta sektöründe çok ucuza çalıştırılması olayı ile ilgili soruşturma açıldı. Organize Suçlarla Mücadele Teşkilatı (DIICOT) Savcıları tarafından açılan soruşturmada Satu Mare’de yaşandığı belirtilen sürpriz oyuncak yumurta sektöründeki sömürü olayının abartılı, mizansen ve yalan olduğu belirtildi.
copii-ciocolata-ferrero-kinder_36158600
Haberde bir anne küçük çocukları ile birlikte bir firma için çok ucuza sürpriz yumurta oyuncaklarını paketlerken görülüyor.
Satu Mare Çocuk Koruma Müdürü Mariana Dragoş, habere konu çocukların normal şekilde okullarına gittiklerini, devamsızlık yapmadıklarını, bu nedenle bir sömürüden söz edilemeyeceğini belirtti.
Çalışma müfettişleri de kaçak çalıştırıldıkları iddia edilen aile ve firma ile ilgili çalışma yürütüyor.
Diğer taraftan The Sun’daki haberi ihbar kabul eden Organize Suçlarla Mücadele Teşkilatı (DIICOT) Savcıları konu ile ilgili açtığı soruşturmayı sürdürüyor.
DIICOT Savcıları aileyle görüşürken, İngiliz gazetecilerin mizansen haber için aileye para verdiği, eşine İngiltere’de iş vaadinde bulundukları belirtilerek haberin abartılı ve yalan olduğu vurgulandı.