Şok!.. Seçimlere 25 Gün Kala Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ana Maria Pătru, Rüşvet ve Nüfuz Ticareti Iddiasıyla Gözaltına Alındı

11 Aralık Seçimlerine 25 gün kala Romanya Seçim Kurulu (AEP) Başkanı Ana Maria Pătru, kara para aklama ve nüfuz ticareti iddiasıyla gözaltına alındı.

aep
Yolsuzlukla Mücadele Savcıları affetmiyor. Seçimlere 25 gün kala Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ana Maria Pătru, rüşvet ve nüfuz ticareti iddiasıyla gözaltına alındı.

Romanya Yolsuzlukla Mücadele (DNA) Kurumu savcıları, AEP Başkanı Ana Maria Pătru, dün akşam kara para aklama ve nüfuzunu kötüye kullanma iddiasıyla gözaltına aldı. Pătru, görevini kötüye kullanarak bir uluslararası bilişim firması için ihale dosyasını yönlendirerek 210 bin Euro rüşvet almakla suçlanıyor.
Romanya’da yasal zorunluluk olarak devlette görev yapan bürokratlar şeffaf şekilde kamuoyuna mal varlığını açıklayıp kazancının kaynağını ispatlamak zorunda. AEP Başkanı Pătru’nun para kaynağı ile ilgili de gerçek olmayan hayali gelir kaynakları gösterdiği ve 210 bin Euro’nun kaynağını ispat edemediği bildirildi.
Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Ana Maria Pătru, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada Seçim Kurulu (AEP) Başkanlığından istifa ettiğini duyurmakla yetindi.