Rusya Ekonomi Bakanı Ulyukayev Rüşvet Şüphesiyle Gözaltında

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev rüşvet aldığı yönündeki şüpheler nedeniyle gözaltına alındı. Kremlin, “Hükümete darbe’ demek yerine Ulyukayev’in gözaltına alınmasını ‘ciddi kanıtlar gerektiren çok ciddi bir suçlama’ olarak nitelendirdi.
Sputnik’in haberine göre, Ulyukayev, devlet petrol şirketi Rosneft’in Başneft şirketinin hisselerini satın alabilmesi için bakanlık adına olumlu değerlendirme vermesi karşılığında Rosneft’ten 2 milyon dolar aldığı şüphesi nedeniyle gözaltına alındı.  Rusya Soruşturma Komitesi’nden yapılan açıklamada, Rosneft yetkililerinin rüşvet vermeleri konusunda tehdit edildiği kaydedildi. Komite’ye göre Ulyukayev rüşvet aldığı sırada gözaltına alındı.
Sputnik’e bilgi veren bir kaynak, Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) Ulyukayev’i bir yıldan fazla süredir izlediğini söyledi. Kaynak, “Ancak Ulyukayev’den, şu anda suçlandığı konuda mı şüphe duyulduğunu bilmiyoruz” dedi. Bir diğer kaynak ise Ulyukayev’in telefon konuşmalarından elde edilen kanıtların soruşturmada harekete geçilmesine yardımcı olduğunu belirtti.