Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri Darp Edilerek Gözaltına Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmed Özkan’ı atamasının ardından üniversitedeki eylemler bugün de devam etti. “Üniversitede kayyım rektör istemiyoruz” diyerek yürüyüşe geçen üniversitelilere polis müdahale etti. Öğrenciler darp edilerek gözaltına alındı.
Öğrenciler adına üniversite kampüsünda yapılan açıklamada, 1980 darbesinde askerin yaptığını, bugün Saray’ın yaptığı anlatıldı. ‘Üniversiteler Saray Darbesi ile karşı karşıyadır’ denildi. Öğrenciler, rektör olarak atanan Mehmed Özkan’ın tanımayacaklarını ve rektörleri seçim yerine Cumhurbaşkanının doğrudan atama yetkisi veren KHK’lar çekilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.
Açıklamadan sonra TOMA’larla kampüsü kuşatan polis bazı öğrencileri darp ederek gözaltına aldı. Öğrenciler protesto sırasında  #kayyımrektormehmed şarkı ve sloganlarıyla protesto yaptı. Twitterda ise ” etiketi altında paylaşımlar yapılıyor.
Rektörlük seçimlerinde oyların yüzde 80’ini almasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanmayan Boğaziçi Üniversitesi Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, akademik hayatını noktaladığını açıklamıştı.