Trump’ın ‘Gülen İade Edilsin’ Diyen Danışmanını Erdoğancılar Finanse Etmiş

Seçim günü “ABD, Fethullah Gülen’i iade etmeli” mesajlı bir yazı yazan ve başkan seçilen Donald Trump’ın askerî danışmanı olarak görülen emekli General Michael Flynn’in Türkiye’yle ilişkili bir lobi grubu tarafından finanse edildiği ortaya çıktı.
Seçimden önce Trump’ın Flynn’i Savunma Bakanı ya da Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak işe alması bekleniyordu ancak bu bilginin ortaya çıkmasıyla, daha önce Beyaz Saray’da baskı yapan ‘lobicileri’ eleştiren Trump’ın ne yapacağı merak konusu oldu.
Daily Caller isimli haber sitesinin ortaya çıkardığı bilgilere göre, Flynn’in şahsî şirketi olan Flynn Intel Group, Ekim 2014’te Hollanda merkezli Inovo BV tarafından Kongre’ye lobi yapması için tutulmuş. Inovo BV isimli Hollanda şirketinin kurucusu ise, hükümet destekli Türkiye Yabancı Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda yer alan bir iş adamı.
Inovo BV’nin sahibi ve Türkiye-ABD İş Konseyi’nin direktörü olan Ekim Alptekin, bu yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’deki gezisinin organizasyonuna da yardımcı olmuş.
Ayrıca Flynn’in The Hill isimli sitede yayınlanan yazısı, daha önce ünlü gazeteci Seymour Hersh’e söyledikleriyle çelişiyor. Flynn, Hersh’e verdiği yorumda Türkiye’nin IŞİD’in gelişip büyümesi sırasında hep “kafasını çevirdiğini, başka yöne baktığını” ileri sürmüş.
Fethullah Gülen’in Washington DC’deki avukatları ise konuyla ilgili “Umuyoruz ki, Bay Flynn’in yazdığı yorum yazısının başkan seçilen Trump’ın politikalarının bir açıklaması değildir” açıklamasında bulunuyor. Daily Cellar’ın konuştuğu Türkiye’den yetkililer ise yazıdan ötürü ‘memnuniyetlerini’ bildirmiş.