Seçimleri Değerlendiren ABD Bükreş Büyükelçisi Hans Klemm: ABD – Romanya Arasındaki Stratejik Ilişkiler Pozitif Yönde Yükselmeye Devam Eder

Ülkesinin Romanya ile stratejik partner olduğunu söyleyen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Bükreş Büyükelçisi Hans G. Klemm, dünkü seçim sürprizini iki ülke arasındaki ilişkilerde fazla bir değişikliğe neden olmayacağını söyledi.
Son başkanlık seçimleri ile ilgili Agerpres’e değerlendirmelerde bulunan Büyükelçi Klemm, uzun bir başkanlık kampanyası sonucunda Amerikan halkının sandık başına gittiğini vurgulayarak, gelişmeleri demokrasi çerçevesinde değerlendirmek gerektiğini vurguladı.
Büyükelçi, seçimlerden sonra da Romanya ile stratejik ortaklık çerçevesinde ekonomik, eğitim sosyal ve güvenlik alanlarındaki ilişkilerinin artarak devam edeceğini kaydederek, “Ben inanıyorum gerek dün yapılan ABD seçimleri gerekse de 11 Aralık’ta yapılacak Romanya Parlamento seçimlerinin sonucu ne olursa olsun ülkelerimiz arasındaki stratejik ilişkiler pozitif yönde artmaya devam edecek” dedi.