KHK ile Pazarcı Olan 29 Yıllık Öğretmen Dünya Basınının Gündeminde

KHK ile görevden alınınca pazarda tezgah açmaya başlayan 29 yıllık öğretmen Haydar Polat dünya basının ilgi odağı oldu. İsviçre Devlet Televizyonu ve New York Times, Haydar Polat’la röportaj yaptı, sırada ZDF var.

Tunceli’de 29 yıl öğretmenlik yapan Eğitim-Senli Haydar Polat, Olağanüstü Hal’in ilanından sonra çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleğinden ihraç edilin obinlerce mağdurdan biri. Haydar öğretmen, şimdilerde İstanbul Ataşehir’deki Küçükbakkalköy Halk Pazarı’nda tezgah açıp pazarcılık yapıyor.
gazeteduvar’ın haberine göre, İsviçre Devlet Televizyonu Haydar öğretmenle tezgah açtığı Küçükbakkalköy Halk Pazarı’nda görüştü. New York Times gazetesi de Haydar Polat’la söyleşi yaptı. Haydar öğretmen Almanya Devlet Televizyonu ZDF’nin de kendisiyle röportaj yapmak istediğini söyledi.
‘TRAJEDİ YAŞANIYOR’
Haydar Polat, görevden alınan öğretmenlerin durumunu, “Büyük bir trajedi ” olarak tanımlıyor. Hukuksal ve idari hiçbir gerekçe gösterilmeden ihraç edilen öğretmenlerin yaşadıklarının dünya basınında yer bulmasının ümit verici olduğunu belirtiyor.