Polis Amirinden Korkunç Emir: Kimse Silah Kullanmaktan Çekinmeyecek, Gerekirse Vuracaksınız

İstanbul Esenyurt’ta HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto edenlere polis müdahale etti. Bir polis amiri, “Kimse silah kullanmaktan çekinmeyecek” dedi.

HDP’lilere gözaltıları protesto etmek için Esenyurt Meydanı’nda toplanan gruba polis müdahale etti. Yaklaşık 100 kişilik grup, öğle saatlerinde Esenyurt Meydanı’nda toplandı. Gözaltıları protesto eden gruba polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Polisin müdahalesi üzerine gruptakiler ara sokaklara kaçtı. Polis ile grup üyeleri arasında kovalamaca yaşandı. Bir polis amirinin, “Kimse silah kullanmaktan çekinmeyecek. Gerekirse vuracaksınız” sözleri dikkat çekti.
İSTANBUL’DA TOMALI MÜDAHALE
Gözaltı ve tutuklamalar Türkiye’nin birçok şehrinde protesto edildi. Kadıköy’de de bir grup HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto eden gruba polis müdahalede bulundu.
HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu HDPmilletvekillerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren bir grup, HDP İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yaptı. Polis, grubun dağılması için yaptığı uyarıdan sonra dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polisin HDP İl Başkanlığı önündeki bekleyişi sürüyor.
ANKARA’DA SENDİKA BAŞKANLARINA MÜDAHALE
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında HDP Eş Genel Başkanları ve HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için aralarında DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen’in bulunduğu gruba, polis ekipleri Ankara Yüksel Caddesi’nde müdahale etti.