Bu Yıl Romanya’yı 1 Milyon 600 Bin Turist Gezdi

Bu senenin ilk 8 ayında Romanya’yı 1 milyon 600 bin turist ziyaret etti. Yabancı turistlerin yaklaşık yarısı (697 bin) Başkent Bükreş’i tercih ederken, ziyaretçiler, ülkeye yaklaşık 1 milyar Euro döviz bırakmış.
Bükreş’ten sonra yabancı turistlerin ziyaret ettiği şehirler sıralamasında; 87 bin kişi ile Braşov ikinci ve 74 bin kişi ile tarihi Sibiu şehri takip ediyor.
Ocak-Ağustos dönemleri ile ilgili yapılan istatistiklere göre; Teleorman ve Giurgiu ve Vrancea illeri yaklaşık bin turist ile en az turistin ziyaret ettiği şehirler arasında gösterildi.
Yılsonuna kadar Bükreş’i ziyaret edecek turist sayısının 1 milyonu aşmasının beklendiğini belirten Bükreş Büyük Şehir Başkanı Gabriela Firea, yıllık 6 milyonun üzerinde turist çeken Viyana’yı örnek aldıklarını belirterek, “Bükreş’in tanıtımına ağırlık verip daha fazla turist çekmenin yollarını araştıracağız. Gerekirse Bükreş turizm tanıtım bürosu kuracağız.” dedi.
Bükreş’e en çok İsrail, Almanya ve İtalya’dan  turistler gelirken, gelen ziyaretçilerin en fazla ilgi gösterdikleri yerlerin başında ise; tarihi ve turistik eski merkezler yer alıyor.