2 Gün Önce ‘Zırt Pırt Seçim Mi Olur’ Diyen Binali Yıldırım: Meydanlar Isınacak, Başkanlık Gelmezse Ülke Bölünür

Başbakan Binali Yıldırım, AKP’lilerin yaptığı “Başkanlık istiyoruz” sloganları için, “Merak etmeyin meydanlar ısınacak” diye karşılık verdi. Daha iki gün önce katıldığı bir televizyon programında erken seçim iddialarına, “Ne için erken seçim? Seçim oyuncak değil ki. Bir seçim demek, bir yılın kaybı demektir. Zırt, pırt seçim, milletin işi gücü yok da bizle mi uğraşacak?”cevabını vermişti.
Yıldırım’ın Erdoğan’ın 29 Ekim resepsiyonundan başkanlık konuşması yapması  sonrasında fikrini değiştirdiğini gösterdi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi’ndeki konuşmasında Yıldırım, “Başkanlık gelmezse ülkenin bölünme riski var. Başkanlık üniter yapı ile olacak” ifadelerini kullandı.
Gündemlerinde anayasa değişikliğinin bulunduğunu söyleyen Yıldırım, sözü başkanlık ve seçimlere getirip şunları söyledi: “Türkiye’de bir anayasa değişikliği gündemi var. Fırsat buldukça vesayetçiler, darbeciler harekete geçiyor. Millet iradesiyle seçilmiş hükümetleri alaşağı etmeye çalışıyor. En son 1980 darbesiyle yapılan bu darbe anayasası Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzakta. Bunu bütün siyasi partiler söylüyor. Türkiye’nin gelişen demokrasisine uygun, halkın iradesinin tam yansıdığı, kuvvetler ayrılığının eksiksiz çalıştığı ve bütün vatandaşları kapsayan bir anayasaya ihtiyaç var. Bunu seçimler öncesi bütün partiler söz vermesine rağmen, seçim bittikten sonra bunlar unutuluyor ve diğer seçime kadar işi unutuyorlar. Başkanlık gelmezse ülkenin bölünme riski var. Başkanlık üniter yapı ile olacak.”