İşte Halkın Gücü, İşte Yönetici Duyarlılığı, İşte Demokrasi: Bir Ayı’nın Ölümünden Kendini Sorumlu Tutan Sibiu Emniyet Müdürü İstifa Etti

Geçtiğimiz hafta Sibiu şehir merkezine yiyecek bulmak için giren bir ayının halkın güvenliği gerekçesiyle öldürülmesinden sonra yükselen tepkiler üzerine bir açıklama yapan Sibiu Polis Şefi Cristian Negru, sorumluluğu üzerine alarak istifa ettiğini açıkladı.
Yaşanan olaydan dolayı üzüntülerini dile getiren Sibiu Polis Şefi Cristian Negru, hem İçişleri Bakanlığının konuyla ilgili yürüttüğü soruşturmaya yardımcı olmak, hem de ailesinin geleceğini düşünmek zorunda olduğu için görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Düzenlediği basın toplantısında ayının çevredeki insanlara zarar verebileceği tehlikesine karşı ‘önceliğimiz insanların hayatını kurtarmak’ düşüncesiyle böyle bir karar aldıklarını ancak yine de sorumluluğu üzerine alarak istifa kararını aldığını açıkladı.
ayı
OLAY NASIL MEYDANA GELDİ?
Romanya’nın turistik şehri Sibiu merkezine çevredeki ormandan girdiği tahmin edilen bir ayı bütün şehri birbirine katmıştı. Şehirdeki jandarma, polis ve yerel güvenlikte görevli 50 personel saatler boyunca ayıyı yakalamak için mücadele etmiş. Ancak normal yollardan ayıyı yakalayamayan görevliler en sonunda hayvanı silahla öldürerek etkisiz hale getirmişti. 6 yaşında ve yaklaşık 150 kilogram ağırlığındaki ayı şehirde büyük bir korku ve paniğe neden olmuştu.
Ancak olaydan sonra hayvan severler ayının öldürülmesine tepki göstererek ülkenin birçok şehrinde protesto gösterileri düzenlemiş, olay Cumhurbaşkanından, Başbakanına kadar ülke gündemine taşınmış, konu günlerdir televizyonların ve medyanın tartışma konusu haline gelmişti. Hayvan severler, “ayıyı öldürmeden, uzmanlardan destek alarak” kolayca kontrol altına alabileceğini ifade ederek Sibiu’daki yetkililerin istifa etmesini istemişti.
        KONU ÜLKE MEDYASININ ANA GÜNDEM MADDESİ OLMUŞTU
https://www.youtube.com/watch?v=93B-Xasn6Uc