Sibiu’da Geçen Hafta Öldürülen Ayı Ülke Gündeminden Düşmüyor.. Hayvan Severler Ayağa Kalktı.. İçişleri Bakanı Üzüntülerini Bildirdi

Geçtiğimiz hafta Sibiu şehir merkezine giren ayının yerel polis ekipleri tarafından öldürülmesi günlerdir ülkenin ilk gündem maddeleri arasına yerleşti. Olay, Romanya’daki hayvan severleri ayağa kaldırdı. Ülkedeki birçok şehirde protesto gösterileri düzenleyen eylemciler hükümetten bir an önce Sibiu’daki yere güvenlik yetkililerini görevden alma çağrısında bulunuyor.

Protestocuları sakinleştirmeye çalışan İçişleri Bakanı Dragoș Tudorache ise Sibiu’daki olay ile ilgili Bakanlık Müfettişlerinin raporunun kendisine ulaştığını belirterek, ayının kimsenin rahatsız edilmeden, uzmanlardan destek alınarak öldürülmeden ele geçirilebileceğine dikkat çekti.

Sibiu’daki yetkililerin çok aceleyle hareket ederek hayvanı öldürmelerinin yanlış olduğunu kabul eden ve üzüntülerini bildiren Bakan Tudorache, raporda bu tür olaylarla ilgili görevlilerin nasıl hareket etmelerine yönelik prosedür bulunduğunu, görevlilerin bu çerçevede hareket etmeleri gerektiğini vurgulayarak, hayvanın herhangi bir tehlikeli durum olmadan vurulduğunu kaydetti.

İçişleri Bakanı, olayla ilgili raporun Emniyet Polis Müfettişleri tarafından da inceleneceğini, Sibiu’daki yerel güvenlik yetkilileri ile ilgili kararın daha sonra verileceğini açıkladı.

ROMANYA’NIN BİRÇOK ŞEHRİNDE PROTESTO GÖSTERİLERİ DÜZENLENİYOR