Romanya, ’euro 2020’ Logo Tanıtımını Yaptı

UEFA’nın getirdiği düzenleme ile 13 farklı şehre dağılan EURO 2020 turnuvasında duyuruyu yapan ilk ülke Romanya oldu.

UEFA’nın getirdiği düzenleme ile 13 farklı şehre dağılan EURO 2020 turnuvasında duyuruyu yapan ilk ülke Romanya oldu. Grup aşamasında 3 maç ve son 16 turunda 1 maça ev sahipliği yapacak Romanya, kupa için hazırladığı logosunu tanıttı.
Bükreş’in ev sahipliğindeki maçların logosunda şehrin ünlü köprüsü Basarab’ın şekli kullanıldı.
Arena Națională stadyumu önünde yapılan tanıtım toplantısı ile ilgili resmi açıklamayı yapan Romanya Futbol Federasyonu Başkanı Razvan Burleanu, “Sınırlar ötesinde bir futbol festivali olacak. Birleşmenin, birliğin festivali olacak” diye konuştu.
HANGİ ÜLKELER EV SAHİPLİĞİ YAPACAK?
EURO 2020’deki çeyrek final ve 3’er grup maçının oynanacağı şehirler; Azerbaycan’dan Bakü, Rusya’dan St.Petersburg ve İtalya’dan Roma olarak açıklanmıştı.
Son 16 ve diğer grup maçlarının oynanacağı şehirler arasında ise Danimarka’nın Kopenhag, Romanya’nın Bükreş, Hollanda’nın Amsterdam, İrlanda’nın Dublin, İspanya’nın Bilbao, Macaristan’ın Budapeşte, Belçika’nın Brüksel ve İskoçya’nın Glasgow kentleri yer aldı.
Avrupa Futbol Şampiyonası’nın, 60’ncı yılında ilk kez ve bir defaya mahsus olmak üzere bir veya ikiden fazla ülkenin ev sahipliğinde düzenlenmesi fikrini UEFA Başkanı Michel Platini ortaya atmıştı.