Galaţi ve Bacău’da Okullar Tatil Edildi.. Romanya, Yoğun Yağış ve Sellerle Boğuşuyor

Romanya’nın özellikle güney ve doğu bölgelerindeki 13 ilde meydana gelen yoğun yağışlar, su baskınları ve sel olaylarına neden oluyor.
Yoğun yağış ve sel tehdidi nedeniyle, Galaţi ve Bacău’daki okullar tatil edilirken, tehdit altındaki yerleşim yerlerindeki 500 kişi tahliye edildi.
İlk yardım ekipleri sel olaylarına karşı teyakkuza geçirilirken bölgedeki sel alarmı, en yüksek seviyeye (kırmızı) çıkarıldı.
Meteoroloji yetkilileri, bu gece yarısına kadar sel tehdidi altındaki illerde kırmızı alarm verildiğini belirterek vatandaşların ve yerel yetkililerin tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.
Yetkililer, özellikle su göl, dere ve nehir yatakları üzerindeki Râmnicu Sărat, Galați, Buzău, Vrancea illerine bağlı 100’ün üzerinde yerleşim yerindeki yaklaşık 500 vatandaşın tahliye edilerek güvenli bölgelere nakledildiklerini açıkladı.
Yoğun yağışlar, aralarında Başkent Bükreş başta olmak üzere güney illerinde de etkili oluyor. Başkent kırsalında şimdiye kadar yaklaşık 50 sel baskını olayı meydana gelmiş. İlk yardım ekipleri, Ilfov ilinde 49 kişiden oluşan 12 ekibin sel baskınları ile ilgili yardım çalışmalarına katıldıklarını duyurdu.
Bu arada; Köstence, Harghita, Neamţ ve Tulcea’da da turuncu alarm uyarı seviyesi devam ediyor.