Craiova: Müşterisinin Unuttuğu 5000 Ley’ı Sahibine Teslim Eden Örnek Taksiciye ‘Onur’ Belgesi

Bulduğu 5000 ley'i müşterisine teslim eden taksici Luigi Unguritu, "Bu herkesin yapması gereken normal bir davranış." dedi

50 yıldır Craiova’da taksicilik yapan örnek bir şoför, müşterisinin aracında unuttuğu 5000 ley polise giderek sahibine teslim etti. “Onur” vatandaşlığı ile ödüllendirilen Luigi Unguritu isimli taksici, “Ben de emeğimle çalışıp para kazanmaya çalışıyorum. Yaptığım gayet normal bir vatandaşlık davranışı.” dedi.
taksi
Taksici Unguritu, geçtiğimiz günlerde taksisine binen bir müşterisinin aracın arka koltuğunda cüzdanını unuttuğunu fark ettiğini, cüzdanda 5000 ley para bulunduğunu gördüğünü belirterek olayı şöyle aktardı, “Hemen müşteriyi aramaya başladım. Ancak bütün çabalarıma rağmen kendisini bulamadım. Bunun üzerine Valea Roşie bölgesindeki polis merkezine giderek bulduğum para ve cüzdanı teslim ettim.”
Emniyet yetkilileri, yaptıkları araştırmada çantanın, Dolj ilinden 36 yaşındaki bir adama ait olduğunu belirleyerek ilgili kişi ile irtibata geçip polis merkezine davet eder.
Daha sonra örnek taksici ile müşterisi polis merkezinde buluşur. Burada polislerin nezaretinde cüzdanla paraları sahibine teslim edilir.
Bu arada taksici, örnek davranışı nedeniyle polis tarafından “onur” belgesi ile ödüllendirildi.