İkinci Clinton-Trump Tartışmasına ‘Yalan’ Damgası

Clinton – Trump açık oturumunun ikincisi beklendiği gibi gergin başladı. Halka açık forumda CNN ve ABC moderatörlerinin yanı sıra seçmenler de soru yöneltti.
İki adayın salona girdiklerinde el sıkışmadığı tartışma kadın bir seçmenin ‘Kendi davranışlarınızı gençliğe örnek model görüyor musunuz?’ sorusuyla başladı. Hillary Clinton, Trump’ın gündeme bomba gibi düşen cinsel içerikli konuşmaları üzerinden rakibine yüklendi. Trump ise konuyu e-mail tartışmasına çekmeye çalıştı. Art arda üç cümlesinde 32 bin, 36 bin, 39 bin emailden bahseden Trump, 35 bin diye söze başlayınca Clinton, ‘Bak şimdi de 35 bin dedi’ diye Cumhuriyetçi adayı sürekli yalan söylemekle suçladı. CNN’in Twitter hesabı başta olmak üzere çok sayıda kullanıcı, Trump’ın münazarada söylediklerinin aksine daha önce kullandığı ifadelerini sosyal medya üzerinden ‘Bu da yalan, yine yalan’ mesajlarıyla paylaştı. Clinton da salondaki katılımcılara ‘Bu da yalan’ ifadesini çok kullanmak zorunda kaldığı için üzüntüsünü iletti.
TRUMP’TAN CLINTON’A TEHDİT : SENİ HAPSE ATTIRACAĞIM
‘Seçilirsem seni yargılatmak için araştırtacağım. Seni hapse attıracağım’ diye Clinton’ı tehdit eden Trump, tartışmayı ısrarla mailllerin silinmesine getirdi. Bir seçmenin yönelttiği ‘Benim gibi 3,2 milyon Müslüman’ın durumu be olacak?’ sorusuna Trump her zamanki sert tavrıyla cevap verdi. Obama’nın bir kez bile radikal İslam ifadesini kullanmadığını söyledi. Clinton ise Muhammed Ali örneğini vererek ‘IŞİD ile Müslüman ülkelerle ittifak yaparak savaşıyoruz. Trump’ın söylemleri IŞİD’in işine yarar. ABD’de herkesin yeri vardır, senin ve 3.3 milyon Müslümanın da başımızın üstünde yeri var.’ dedi.
18 yıldır vergi ödememesini yine savunan Trump, Clinton’ın destekçileri gibi kendisinin de vergi ödemediğini söyledi. Demokratları bu konuda kanunları değiştirmemekle suçladı.
Suriye tartışmasında Türkiye’nin adının bile geçmemesi dikkat çekt. Clinton, IŞİD’e karşı Kürtleri destekleyeceğini, onları silahlandıracağını söyledi.