Savaş ve Baskılara Dikkat Çeken Müzik Grubu Dünyaya “Orta(K) Doğu” Klibiyle Sesleniyor

İstanbul’da Türk, kürt, Arap, Ermeni, ABD’li, Yunan ve İran’lılardan oluşan müzik grubu hazırladıkları “Orta(k) Doğu – Mülteci Makamı” isimli kliple savaş ve baskılara dikkat çekiyor. Aralarında Suriye’den göç etmiş çok sayıda mültecinin de bulunduğu müzisyenler; Kürtçe, Arapça ve Türkçe seslendirdikleri kliple mültecilere karşı dünyaya daha fazla duyarlılık temasını  işliyor.
Grup üyelerinden Kobanili Hussain Hajj, maddi imkansızlıklar nedeniyle bu klipten başka çalışma da yapamadıklarını belirtiyor.
hajj
KOBANİLİ MÜZİSYEN: ‘NEDEN BEN DE BOTLA AVRUPA’YA GİTMEDİM Kİ?’
“Türkiyeli arkadaşlar bile Türkiye’den çıkmak istiyorlar. Neden ben de botla Avrupa’ya gitmedim?” diyen Hajj, Türkiye’deki şartların gittikçe zorlaştığını belirtiyor.
Hajj’ın değerlendirmeleri şöyle:Türkiye’de kalmak için gelmiştim, Avrupa’ya ya da başka bir yere gitmek gibi bir hayalim yoktu. Ama maalesef bu son senelerde birçok şey burada kalmamın zor olduğunu hissettiriyor. Çevreme bakıyorum, Türkiyeli arkadaşlar bile Türkiye’den çıkmak istiyorlar. Bence artık ne siyasi, ne toplumsal ne de ekonomik durum iyi değil. Bunlar ister istemez müziği etkiliyor. Neden ben de diğer arkadaşlar gibi bir botla Ege’den ya da Akdeniz’den Avrupa’ya gitmedim ki?.. Şimdi o yollar da kapandı. Bir fırsat bekliyorum.” (Kaynak:gazeteduvar)