Bükreş’te Sokakta Kalan İnsanlara Dikkat Çekmek İsteyen Gönüllüler ‘Bir Gece Sokakta Sen de Yat!’ Kampanyası Düzenledi

Sokakta yaşayan insanların dramına dikkat çekmek isteyen bir gönüllü grubu, “Bir gece sokakta sen de yat!” kampanyası başlattı.
Kimsesizlere Yardım Derneği Başkanı Dan Nicușor tarafından başlatılan evsizlere destek kampanyasına İngiltere’nin Bükreş Büyükelçisi Paul Brumell ve büyükelçilik çalışanları da destek verdi. Büyükelçi, geceyi gönüllülerle birlikte sokakta geçirdi.
Büyükelçi, “maalesef insanlar bir evleri olmadan sokakta 365 gün nasıl yaşanacağına dair empati kurmuyor. Diğer insanların hissetmesi açısından önemli bir girişim.” dedi.
Eylemin organizatörü Dan Nicușor, kendisine destek veren gönüllülerle birlikte bir geceyi sokakta uyudu.
Kendisinin de 20 sene önce İtalya’ya gittiğinde parasız kaldığını ve sokakta uyumak zorunda kaldığını belirten Nicuşor, bu nedenle sokaktaki insanlarla empati kurabildiğini belirtiyor.
‘Sokakta uyu” dramına dikkat çekmek isteyen gönüllüler geceyi, içinde karton, uyku tulumu bulunan bir çadırda geçirdi. Durumları nispeten diğer evsizlere göre çok daha iyiydi. Ancak etkinlik, evsizlerin dramına dikkat çekme adına Romen kamuoyunda önemli bir sosyal girişim olarak değerlendiriliyor.
Kampanyaya katılan bir gönüllü, “Bizim yine de uyku tulumumuz var. Ancak sokaktaki insanların hiçbir şeyi yok. Bu nedenle onların durumuna dikkat çekmek istedim” yorumunu yapıyor.
Bükreş’te yaklaşık 2 bin ile 5 bin arasında evsiz insan olduğu tahmin ediliyor.