5 Yıl Sonra Bükreş – Otopeni Havalanı Arasında Metro ile Yolculuk Mümkün Olacak

Ulaştırma Bakanı Petru Sorin Bușe, 2021 yılına kadar Bükreş – Otopeni havalimanı arasındaki 6 numaralı metro ulaşım projesinin faaliyete geçeceğini açıkladı. Avrupa fonları ile yapılacak projenin maliyeti yaklaşık 1 milyar Euro’yu buluyor.

metro
Romanya’nın Euro 2020 Futbol Şampiyonluğuna ev sahibi olma ihtimali için metro ve ulaşım altyapı çalışmaları hızlandırıldı.
Başkent- Havalanı arasındaki 6 nolu metro hattı, 1 Mai metro istasyonu ile bağlantı sağlayacak.  Hava alanına kadar 12 istasyon yer alacak. Bükreş-Otopeni arasındaki metro hattının toplam uzunluğu ise 14 kilometreyi buluyor.
2021 yılına kadar Bükreş’in hava alanı ile metro ulaşım projesinin bitirilerek faaliyete geçirilmesini hedeflediklerini belirten Bakan Bușe, bu tarihe kadar ülkenin karayolu ve ulaşım altyapısının AB standartlarına kavuşturulacağını kaydederek, “2020 yılına kadar faaliyete geçecek Bükreş – Nadlac otoban ulaşım ağı da Avrupa ile olan bağlantımızda önemli kolaylık sağlayacak.” dedi.

Ulaştırma Bakanı Petru Sorin Bușe

 
Ulaştırma Bakanı Buşe, Bükreş’teki bir diğer önemli metro hattı projesinin de Eroilor – Iancului arasında bağlantı sağlayacak olan proje olduğunu kaydetti. Bu projenin de 2021 yılına kadar bitirilmesini hedeflediklerini vurguladı.