Gece Yarısı Gözaltına Alınan Öğretmen 57 Günlük Bebeğini Emniyette Emziriyor

Diyarbakır’da önceki gece yarısı düzenlenen operasyonda ‘örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ iddiasıyla gözaltına alınan resim öğretmeni Gülizar Doğan, 57 günlük kızı Roza’yı emniyette emzirmek zorunda kalıyor.
Eğitim-Sen üyesi olan Şehitlik Lisesi resim öğretmeni, 30 yaşındaki Gülizar Doğan’ın evi sabah saat 05.30 sıralarında basılmış, baskın 08.00 sıralarında sona ermişti.
Gözaltına alınan ve beş gün gözaltına tutulacağı söylenen Doğan’ın 57 günlük bebeğini emzirmesi gerekiyordu. Ancak Doğan’a kızı Roza’yı günde üç kez Terörle Mücadele Şubesi’nde emzirebileceği söylendi. Bunun üzerine sinemacı olan baba Zeynel Doğan, günde üç kez kızını emniyete götürerek emzirtti.
Dünden bu yana kızları Roza’yı emniyete götürdüğünü söyleyen Doğan, şunları anlattı: “Saat 08.00 sıralarında evden çıktılar. Bizim 57 günlük bir bebeğimiz ve altı yaşında çocuğumuz var. Eşimin beş gün gözaltında kalacağı ve avukatla görüştürülmeyeceği söylendi. Ancak, bebeği olduğu için günde üç kez bebeği emzirmeye götürebileceğimizi söylediler. Ben dünden bu yana bebeği götürüyorum. Bebeği Terörle Mücadele Şubesi’nde bulunan avukat görüşme odasına götürüp, masanın üzerine bırakıyorum, daha sonra çıkıyorum. Sonra da eşim içeri gidip bebeği emziriyor. Emzirme işlemi bittikten sonra Gülizar’ı götürüyorlar. Sonra ben gidip bebeği alıp, çıkıyorum. Üç kez emzirilme bebek için yetmiyor. Bu nedenle çocuğun çok acıktığı saatlerde götürmeye çalışıyoruz.”

‘Üç komşu kadı gönüllü olarak süt anne oldu’

Bebeğin her getirip götürmede arabada sallandığı için emzirilen sütü kustuğunu belirten baba Doğan, “Bu olayı duyan mahalledeki üç komşu kadın, gönüllü olarak süt annesi olup yardımcı olmaya başladı. Şu anda bizi çağırdılar. Gülizar’ın ifadesinin alınacağını söylediler. Sanırım bebek nedeniyle 2’nci günde ifadesini alacaklar” dedi.
Öğretmen Gülizar Doğan’ın bebeğini emniyette emzirmek zorunda bırakılması tepki toplarken, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da dün öğlen saatlerinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a “56 günlük iki saatte bir anne sütüne muhtaç bir bebeğin öğretmen annesi neden ifadesi alınmak üzere gece gözaltında bekletilir?” diye sordu.
Gülizar Doğan’ın ifade işlemlerinin ne zaman biteceği bilinmiyor.