Pasaportuna El Konulan Can Dündar’ın Eşi Dilek Dündar Rehin Tutuldu

Cumhuriyet Gazetesi eski Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar’ın pasaportuna Atatürk Havalimanı’nda el konuldu. Dilek Dündar’ın yurt dışına çıkışına izin verilmedi. Can Dündar eşinin rehin alınmasına Twitter’dan sert tepki göstererek açıklamada bulundu. Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar’ın pasaportuna el konulmasını “Hukukun temel ilkeleri ayaklar altına alınıyor” tepkisini gösterdi. Dilek Dündar, bugün yurt dışına çıkmak için Atatürk Havalimanı’na geldi. Dilek Dündar’ın pasaportuna el konuldu, çıkışına izin verilmedi.
Son çıkan KHK ile 50 bin devlet memurunun tasfiyesi gerçekleştirilerken, zanlıların eşlerinin pasaportlarının iptal edildiği ortaya çıkmıştı. İçişleri Bakanlığı’nın son yaptığı açıklamalarda ise 74 binin üzerinde pasaportun iptal edildiği belirtilmişti. Yarına Bakış’ın Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu’nun evinde bulunmadığı aramadan sonra eşi Hatice Korucu, tutuklanmıştı. Hatice Korucu, yaklaşık bir aydır tutuklu bulunuyor. Darbe girişimi sonrası yapılan soruşturmada gözaltına alınmayan çok sayıda gazeteci pasaportlarının iptal edildiğini duyururken, hâlen tutuklu olan eski Zaman Gazetesi Köşe Yazarı Şahin Alpay’ın kızı Elvan Alpay da pasaportuna gerekçe gösterilmeden el konmuştu.
Öte yandan, 15 Temmuzdan sonra gazetecilere yönelik baskılar kapsamında tutuklu gazeteci sayısı 114’e çıktı.
CAN DÜNDAR: EŞİMİ REHİN ALMIŞLAR, ORMAN KANUNU
Cumhuriyet gazetesi yazarı, eski genel yayın yönetmeni Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar’ın pasaportuna Atatürk Havalimanı’nda el konuldu, yurt dışına çıkışına izin verilmedi.
Dilek Dündar’a Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 22 Ağustos 2016 tarihli genelgesi ile pasaportunun iptal edildiği bildirildi ve tutanak imzalatıldı. Can Dündar, bir süredir yurt dışında bulunuyordu. Avukatlar, “Uygulamanın bir rehin alma olayı olduğu” değerlendirmesinde bulundu. Eşi rehin alınan Can Dündar, Twitter adresinden konuya ilişkin açıklamada bulundu. Dündar, eşi Dilek Dündar’ın rehin alınmasına ilişkin olarak “Eşimi rehin almışlar. Orman kanunu… Ama nafile. Ne beni,ne silahın üstüne atlayan bir kadını bununla korkutabilirler. Dua edin de yarın siz hukuka ihtiyaç duyduğunuzda, bugün ahını aldıklarınız sizin kadar gaddar olmasın.” ifadeleriyle tepki gösterdi. Pasaport iptali sosyal medyada da birinci gündem oldu.

has
candundar-dilekdundar