Köstence’de Türk-Tatar Kültür Festivali Düzenlenecek

Festivalle ilgili bilgi veren Tatar Birliği Başkanı Gelil Esergep (ortada), festivalde, 7 ülkeden yaklaşık 700 kişinin sahne alacağını açıkladı.

Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği (RMTTDB), 2-3 Eylül tarihleri arasında Köstence’de Uluslararası Türk-Tatar Kültür Festivali düzenliyor.
Türk-Tatar geleneksel kıyafet, şarkı ve folklor oyunlarının sergileneceği ve 7 ülkeden ekiplerin katılacağı festivalle ilgili bilgili veren Tatar Birliği Başkanı Gelil Esergep, festivalde yaklaşık 700 kişinin sahne alacağını açıkladı. Esergep, festivalde; Romanya, Bulgaristan, Ukrayna, Türkiye, Makedonya, Gürcistan ve Litvanya’dan gelen onlarca ekibin gösteriler düzenleyeceğini aktardı.
TÜRKİYE, MEHTERAN TAKIMINA İZİN VERMEDİ
Köstence Soveja Yaz Tiyatro salonunda gerçekleştirilecek festivale katılması planlanan Mehteran Takımı’nın Türkiye’de yaşanan problemler ve pasaportla ilgili getirilen engellerden dolayı bu sene festivale katılamayacakları bildirildi.
Her yıl olduğu gibi program; Köstence City Park Mall’den başlayarak Al. Lapuşneanu ve Mamaia caddesi üzerinde tanıtım kortej yürüyüşü ile başlayacak. Festivale yine yoğun katılım bekleniyor.
İkinci gün Cumartesi ise saat 16.00’da geleneksel Tatar Güreşleri Final Turnesi gerçekleştirilecek.  Ardından saat 19.00’da Sahne gösterisi yer alacak.
Bu arada düzenlenen basın toplantısında, Köstence Vali yardımcısı Anefi Ersun’un gelecek seçimlerde milletvekili görevi için vali yardımcılığı görevinden ayrılma talebinde bulunduğu ve yerine RMTTDB Genel Sekreteri Avukat İsmail Elvis’in teklif edildiği açıklandı.