Uluslararası Cambridge Sınavlarında Yüzde 99 Başarı!.. Isb, Yeni Eğitim Sezonunu Coşkuyla Açtı

Uluslararası Bükreş Lisesi (ISB), bugün düzenlenen muhteşem bir açılış töreniyle yeni eğitim sezonuna ‘merhaba’ dedi. Yoğun katılımın olduğu ilk günkü açılış heyecanına öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra veliler de ortak oldu.

Okulun açılışında konuşan ISB Lise Müdürü David Newsham, öğrencilerinin bu yıl düzenlenen Cambridge sınavlarında yüzde 99’luk çok önemli bir başarıya imza attıkları müjdesini vererek başladı. Başarılı öğrencilerin üçte birinin de, sınavda en üst dereceleri aldıklarına vurgu yapan Newsham, “Bu, son derece başarılı sonuçlar öğrencilerimizin üniversite başvurularında ya da üniversitelerden gelen yoğun taleplerde de açıkça görülüyor. Mezun öğrencilerimiz, dünyanın en iyi üniversitelerine rahatlıkla yerleşebilmektedirler.” dedi. Newsham, 4 yıldır ISB ailesinde görev almaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.
ISB (5)
KERRY: “YENİ DÖNEME BİRÇOK YENİLİKLE BAŞLIYORUZ”
Bu yıl 132 yeni öğrenci ile yeni eğitim yılına başladıklarını hatırlatan ISB İlkokul Müdürü Kerry Harris ise yaptığı açılış konuşmasında, “Okulumuzda sınıf ve laboratuvarlarımızı yeniledik. 5 yeni sınıfımız ve 3 yeni sanat odamız ve yeni bir okul katımızı okulumuza dahil ettik.” ifadelerini kullandı.
OK2 OK3
Okulun açılışında öğrenciler, konuşmalardan sonra sınıflarına geçti. Uzun yaz tatilinin ardından arkadaşları ve öğretmenleri ile hasret gideren öğrencilerin yüzünde yeni eğitim yılına başlamanın sevinci vardı. Bu arada okula bu yıl yeni başlayan minik öğrenciler de ilk dersi velilerle birlikte işledi.
VELİ POPESCU: “ISB’NİN EĞİTİMİNİ TAKDİR EDİYORUM”
İki çocuğu da ISB’de eğitim gören Cristian Tudor Popescu isimli veli, okulun her alandaki güzel eğitim hizmetlerini takdirle karşıladığını belirterek yeni eğitim dönemi ile ilgili şu dileklerde bulundu: ”Umuyorum ki, yeni eğitim yılı şimdiye kadar olduğu gibi güzel geçer. Müdür beyin anlattıklarına göre birçok yenilikler var. Bu bizi çok mutlu ediyor. Çocuklarımıza başarılar diliyorum.”

ISB (4)
Bu yıl eğitimde 20. yılını kutlayacak olan ISB, yeni eğitim dönemiyle birlikte teknik donanımını da artırdı. Yedinci ve onuncu sınıfta okuyacak öğrenciler artık derslerini tabletten takip ediyor. Öğretmenler ve veliler de tablet üzerinden öğrencisini takip edebiliyor.

aileyurd
OKUL SERVİSLERİ YENİLENDİ
ISB yönetiminin verdiği bilgiye göre, okulun servis araçları baştan aşağı yenilendi. Black&White şirketinin modern ve yepyeni araçlarıyla öğrenciler daha modern ve güvenli bir taşımacılık hizmeti almaya başladı. Okul yönetimi, güvenliğe de özel önem veriyor. Güvenlik kameraları tamamen yenilendi, sayısı artırıldı. Okula araçla ve yaya giriş çıkışlarında yeni esaslar getirildi.
ÖĞRENCİ YURDU İMKANI
Bu arada Bükreş dışındaki velileri de düşünen Uluslararası Bükreş Koleji yetkilileri, bu çerçevede uzun süredir planladıkları öğrenci yurdunu da hizmete açtı. Aile sıcaklığında güvenli bir ortam sunulan ISB yurdundaki boş kontenjan için kayıtlar devam ediyor.
1996 yılında kurulan ve bu sene 20.yılını kutlayacak olan ISB ailesine bu yıl 132 yeni öğrenci dahil olmuş. Okulun toplam öğrenci sayısı ise 789’e yükselmiş.