Tuna Vakfı’ndan Aa Tarafından Çarpıtılan Mecidiye Yurdu ile Ilgili Sert Açıklama: “Romanya Yasalarına Tabiyiz, Akreditasyonu Meçhul Türkiye Merkezli Bir Kurum Muhatabımız Değil”

Türkiye’de uydurdukları darbe tiyatrosu ile yüzbinlerce masum insana yaptıkları zulüm ve cadı avını Romanya’ya da taşımak isteyen AKP’liler, burada istediklerini yapamayınca hayal kırıklıklarını uydurdukları yalan haberlerle tatmin etmeye çalışıyor.
Geçtiğimiz günlerde Bükreş Merkezli ‘ajan mı ajans mı’ ne olduğu belli olmayan AKP merkezli bir kuruluş temsilcisinin “Tuna Vakfı’na ait Mecidiye Yurdu Kapatıldı” şeklindeki skandal demeci ile ilgili çıkan haber yalanlandı.
AKP ajansında (AA) verilen habere sert tepki gösteren Tuna Vakıf Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, vakfın, tüm faaliyetlerinde Romen makamlarına karşı sorumlu olduğu belirtilerek, “Romanya’daki akreditasyonunu tamamlayıp tamamlamadığı bile meçhul bir Türkiye merkezli kurumun, faaliyetlerimizi denetleme, yasallığına karar verme ve açıklama hakkı yoktur.” denildi.
tuna
Tuna Vakfı Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Vakfımız, 1995 yılında Türk ve Romen vatandaşlar tarafından kurulmuş ve faaliyetlerini günümüze kadar sürdüre gelmiştir. Vakfımız, 1996 yılından beri Mecidiye’de kiraladığı binada öğrencilere yönelik ücretsiz eğitim hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler için kullanılan binaya dair son sözleşme, Mecidiye Müslüman Cemiyeti ile Tuna Vakfı arasında 05.06.2006 tarihinde yapılmıştır.
“BİNA İLE İLGİLİ KARARI KENDİMİZ ALDIK”
Binanın bedelsiz kullanımına karşılık, müessesenin tüm giderlerini, bakımını ve onarımını ise vakfımızın üstlendiği son sözleşmede bir kez daha teyit edilmiştir. Söz konusu sözleşme, 05.06.2031 yılına kadar geçerlidir. Sözleşmenin iptaline dair şartlar anlaşma metninde açıkça belirtilmiştir.
Vakfımız yönetim kurulu, 01.07.2016 tarihinde yaptığı toplantıyla, söz konusu binadaki faaliyetlerini durdurma kararı almış, bu kararı geçtiğimiz yıl hizmet verdiği öğrenci ve ailelerine duyurmuştur.”
“BİNA HALEN VAKFIMIZ KULLANIMINDA’
Tuna Vakfı’nın tüm faaliyetlerinde yalnızca Romen makamlarına karşı sorumlu olduğu belirtilen açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi; “Romanya’daki akreditasyonunu tamamlayıp tamamlamadığı bile meçhul bir Türkiye merkezli kurumun, faaliyetlerimizi denetleme, yasallığına karar verme ve açıklama hakkı yoktur. Malum kurumun açıklamasını Romanya’nın içişlerine müdahale olarak görmekteyiz. Basına yansıyan bu açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Mecidiye’deki bina sözleşme gereği, halen vakfımızın kullanımında olup, bu konudaki muhatabımız Mecidiye Müslüman Cemiyeti’dir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”