Romanya olimpiyat takımı Rio’da beklenen performansı gösteremedi. Jimnastikte büyük hüsran yaşayan Romanya 40 yıllık altın serisini sonlandırdı. Olimpiyat spor komite başkanı olimpiyatlar sonrası görevinden ayrılacağını bildirdi.
Romanya’nın 1976 Nadia Comaneci ile başlayan jimnastikte altın madalya kazanma serisi Rio olimpiyatlarında sona erdi. 40 yıldır her olimpiyatta jimnastik branşında altın madalya kazanan jimnastik takımı bu sene hiçbir madalya kazanamadı. Olimpiyat milli takımı ise Rio’da bugüne kadar sadece eskrimde bir altın, teniste bir gümüş, kano ve halterde de birer bronz madalya ile toplamda 4 madalya kazanabildi. 2016 Rio Olimpiyatlarında alınan kötü sonuçlar sonrasında Romanya Olimpiyat Komitesi (COSR) Başkanı Alin Petrache Rio olimpiyatları sonrası görevden çekileceğini açıkladı. Ayrıca Petrache  her federasyonun  elde edilen  sonuçları analiz edileceğini ve olimpiyatlardaki  başarısızlığın nedenlerini şeffaf olarak  kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.
1900 yılında olimpiyatlara katılmaya başlayan Romanya’nın olimpiyat tarihindeki en iyi yılları 76 Montreal, 80 Moskova, 84 Los Angeles ve 88  Seul olimpiyatları oldu. Bugüne kadar kazanılan olimpiyat madalyalarının yaklaşık yüzde 25’i jimnastikten olan Romanya, 1976-2012 yılları arasında düzenlenen olimpiyat oyunlarında jimnastikte 25 altın 21 gümüş 26 bronz madalya kazandı.