’Yurtta Sulh Konseyi’ne Ne Oldu?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında binlerce kişi tutuklandı Binlerce kişi görevinden alındı. İşkence iddiaları ayyuka çıktı. Ancak Darbenin en önemli ayağı hakkında hala muamma devam ediyor.
Yurtta Sulh Konseyi’ 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren cuntanın adı olarak kendini duyurdu. TRT’de 15 Temmuz akşamı okunan bildirinin altındaki imza da işte bu konseye aitti. Darbe girişiminin başladığı dakikalarda başlayan propagandaya rağmen sis perdesi hala dağılmadı.

Köydeki imamdan , Anadolu’nun ücra köşesindeki öğretmene kadar herkesi darbeci diye gözaltına alan savcılık, Binlerce kişiyi Fişleyen Emniyet ve MİT,  hala darbenin en önemli kısmı ile ilgili sis perdesini dağıtamadı.
Daha önce propaganda basınında Yurtta Sulh Konseyi üyeleri diye haberler çıkmışken, şimdi onlar da yalanlandı.
Soruşturmanın başındaki savcılık yetkilileri şimdilerde el altından ‘ “Yurtta Sulh Konseyi”nin sadece ismen var olduğuna ilişkin bilgilere ulaşabildi’ haberlerini yaymaya çalışıyor.
Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre 12 Eylül darbesindeki gibi bir konsey yapısının beklenmemesi gerektiğini kaydeden savcılık kaynakları, genelkurmayın internet sitesinde darbe bildirisi yayınlayan ve TRT’de aynı bildiriyi okutan ‘Yurtta Sulh Konseyi’nin de sadece ismen var olduğunu söyledi. Konseyin kimlerden oluştuğuna dair bir tespit yapılamamış.
Bu haberler ile birlikte bugüne kadar binlerce askeri tutuklatan , Bir çok kişiyi ordudan atan savcılık daha darbe girişimine katılanlarla ilgili en önemli delileri bulamadı kanaati oluşuyor