Körler Sağırlar Birbirini Ağırlar!..

RASİM DOBRUCALI
Türkiye’de düzenlenen menfur 15 Temmuz tiyatrosunun henüz kim tarafından organize edildiği tespit edilmiş değil. Ancak Erdoğan için ilk yarım saatten itibaren günah keçisi belli.. Peki, delil?.. “Ne delili yav”dan ibaret.. İhtimal, ülkedeki bu kadar yaşanan tasfiye ve kaos da iktidarın bu oyundaki rolünü kapatmaya / kapattırmaya yönelik.
Darbe ihbarı ile ilgili her konuştuğunda farklı bir saat söyleyen Erdoğan ve adamlarının inandırıcılığı artık Türkiye sınırları dışında geçmiyor. En küçük bir doğru kırıntısından bile ödü kopan despot ve yandaşları bu nedenle bir yandan özgür medyaya tamamen çökerken, oluşturdukları Hitlervari kirli havuz bombardımanı ile de halkı adeta hipnozla esir almış durumda.. Ancak gerçekler ortaya çıktıkça ve sorular arttıkça Erdoğan, “Ne belgesi yav?” demeye başladı. Türkiye’deki kamuoyu gibi dünyayı da algıyla kandırabileceğini zannetti.
Oysa ülkeyi Kuzey Kore diktatörlüğüne dönüştüren Erdoğan’ın despot yönetiminin dünyada bir karşılığı yok. Hizmet hareketi hakkındaki bütün iftiraları geri tepiyor. 15 Temmuz’dan itibaren açıktan açığa, son üç yıldır ise devletin bütün gücü ve istihbaratının aleyhte propagandasına rağmen dünya Fethullah Gülen Hocaefendi ve dünya barışı vizyonlu Hizmet Hareketini alkışlamaya ve desteklemeye devam ediyor. Çünkü; dünya, hizmet insanlarının “karıncaya basmaz gerçek beyefendiler” olduğunu görüyor. Çünkü güneş, balçıkla sıvanmıyor..
SPOT-2ERDOĞAN, ROMANYA’DA “ÇAVUŞESKU DİKKATÖRLÜĞÜ”NÜ HATIRLATIYOR
Romanya devleti ve halkı da Erdoğan ve elçisinin Ankara merkezli yalan dolanlarla senarize edilen iftiralarına itibar etmiyor. Romen yazılı ve görsel medyasında her gün Türkiye’de uygulanan hukuk dışılıklar ve barbarlıkları yansıtan görüntü, yazı ve haberlerle dolu. Romanya kamuoyunun şu andaki Erdoğan algısı: ‘Çavuşesku devri despotizmini’ hatırlatmaktan başka bir anlam taşımıyor.
ROMEN GAZETECİLER İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİ GÜNDEME GETİRDİ
Geçtiğielcimiz günlerde yine kendisine ezberletilen iftiraları seslendirmek için Romen medyasının karşısına çıkan Büyükelçi, insan hakları ihlalleri ile ilgili sorular karşısında kem küm etmek zorunda kaldı. Ülkedeki korkunç insan hakları ihlalleri hakkında net cevaplar veremeyen Ertaş, bazı özel görüşmelerde “Benim bile güvencem yok. Çok korkuyorum” demesine rağmen Romen gazetecilerin aklıyla alay edercesine Türkiye’deki demokratik değerlerin devam ettiğini ileri sürdü.
KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR…
Büyükelçi, önceki gün de kendisine bağlı sözde sivil kuruluş temsilcileri ile şaibeli oda başkanını ziyaret ederek beraber fotoğraf çektirip birbirine manevi(!) destek olmuşlar..SPOT1
Biri koltuğu nasıl kurtarırım derdinde diğeri de büyükelçilik tarafından iftiraları karşılığında tekrar legalize olmanın sevinci içinde!..  Allah ayırmasın.. Dostluğunuza diyeceğimiz yok!..
Bu arada ziyaret sırasında büyükelçi, yine gerçek okul (!) projesini gündeme getirmiş ve ilk imzayı (!) burada atmış. Oysa imza kampanyası iki hafta önce başlatılmıştı.. Demek şu ana kadar imza olayı da kocaman bir yalanmış.. iktidarları gibi her şeyleri yalan ve düzmeceden ibaret..
ŞU ANA KADAR SADECE 9 VELİ ÇOCUĞUNU ALDI
Yarı resmi kuruluşları ile Romanya’daki Hizmet okulları aleyhinde kampanya başlatan devletluları, yine havuz olarak kullandığı iki gazete paçavrası ile Türk velilerin öğrencilerini okuldan almaları önderliğini de yapıyor.. Nicedir kampanyadan da bir sonuç çıkmadı ve bu da kocaman bir yalan olduğu anlaşıldı. Çünkü şu ana  kadar büyükelçilik baskısı ile okuldan öğrencilerini alan velilerin toplam sayısı sadece 9. Oysa okullara yeni gelen öğrenci sayısı çok daha fazla.. Zaten bu oran adres değişikliği v.s. nedeniyle her yıl yaşanan normal bir durum..
Bütün dSPOT3ünya ve Romanya kamuoyu aptal değil. Erdoğan’ın İşid teröristlerini nasıl beslediğini, nasıl silah sevkiyatı yaptığını ülkeyi nasıl İran’a çevirdiğini çok iyi biliyor. Güneydoğudaki şehirleri tank toplarla nasıl yok ettiğini de görüyor.. Kendi şehirlerini yok eden bir despotun, “Bu Allah’ın lütfu” sözü ile bu terör kalkışmasını da senarize ettiğini bütün dünya ile birlikte Romanya kamuoyu da çok iyi görüyor..
Zavallılar!.. Kendinizi bitirdiniz bari Türkiye’nin itibarını daha fazla rencide etmeyin.. Ülkeye yazık oluyor..
Son olarak; dünya ve Romanya Kamuoyu, Türkiye’de sadece bir Terör örgütünü tanıyor.  O da: FAŞİST ERDOĞAN TERÖR ÖRGÜTÜ (FETÖ)’dür..