Ambargolu Atalay’ın Iftiralarından Bile Medet Umar Hale Geldiler

Büyükelçi Koray Ertaş, Romanya’da birçok skandal ve şaibeli olayda adı geçen ve kısa süre öncesine kadar Türkiye Cumhuriyeti nezdinde sakıncalı bir isim olan Tamer Atalay’dan bile medet ummaya başladı. Ertaş, yıllardır elçiliğin yasaklı listesindeki bu ismi, şimdi Hizmet hareketine yönelik iftiralarda kullanıyor.
Geçtiğimiz günlerde Digi 24 kanalında yine haysiyet cellatlığı yapan nevi şahsına münhasır RTTTO Başkanı Tamer Atalay, kendi kendisiyle çelişen açıklamaları ile yine alay konusu oldu.
Kendisini, hem savcı, hem hakim, hem devlet yerine koyan Atalay, dünyanın en barışçıl hareketine karşı içindeki kin ve nefreti kusarak; hem yargıladı, hem astı hem de kesti.
Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet hareketindeki bütün insanların darbeye karşı tepkilerini ve ilk günden itibaren lanetlemesini görmezden gelen Atalay, yine “çamur at izi kalsın” mantığı ile kendisine ezberletilen Ankara merkezli iftiraları seslendirdi.
tamer-atalay-2
Programda Türkiye’deki ekonomik gelişmelerin bazı ülkeleri rahatsız ettiğini, bu yüzden bu darbe kalkışmasının meydana geldiğini ileri süren Atalay, Çavuşesku’nun Tuna –Karadeniz kanalının bir benzeri olan Karadeniz Kanal Projesi ve hava alanını buna örnek gösterdi.
Programın sunucusu Oana Țigănilă’nın “Türkiye’deki gelişmeler neden diğer ülkeleri rahatsız etsin?” sorusunu ise Atalay yine hamasi sözlerle geçiştirdi.
Program sunucusu Țigănilă, Atalay’ın iftiralarına karşı “Lumina Eğitim Kurumu yöneticileri demokrasiye bağlılık ve darbe karşıtı açıklama yaptılar zaten.” demesi üzerine Atalay, “Ne güzel” demek zorunda kaldı.
Yayında “Bugüne kadar darbeyi destekleyen tek bir hizmet hareketi gönüllüsü” gösteremeyen iftiracının esas acısının geçmişteki Ergenekon yargılamalarından kaynaklandığı anlaşıldı.
“Ergenekon’un savcısıyım” diyen Erdoğan’a tek laf edemeyen Atalay, elinde hiçbir bilgi belge olmadan, “Ama geçmişte onlar da Ergenekon yargılamaları yaptı ve komutanlarımızı mağdur etti” iftiralarını seslendirdi.
‘BİR OLAY KİMİN İŞİNE YARIYORSA FAİLİ ODUR’
Yıllarca Milli İstihbarat Teşkilatında çalışan rahmetli Mahir Kaynak ne diyordu, “Bir olayın failinin kim olduğunu anlamak için öncelikle ‘Bu olay kimin işine yarıyor?’ sorusunu sormak gerekir..”
15 Temmuz’da meydana gelen darbe tiyatrosundan en çok kim veya kimler faydalanıyorsa fail odur.
Darbe faillerini bulmak isteyenler hiçbir hukuki yargılaması olmamış insanların MİT fişlemeleri ile görevden alınıp yerine atanan Ergenekoncu isimlerde ve Erdoğan’ın “Bu bize Allah’ın bir lütfu” sözlerinde arasın.
Darbecileri bulmak isteyen Atalay gibi Büyükelçiliğin yasaklı listesinde yer alan şaibeli bir isme birden bire Büyükelçilik ve Erdoğan’ın sözcülüğünü yaptıranlarda arasın!..
(HABER-ANALİZ)