Iohannis: Türkiye, ‘Demokrasi ve Hukuk Devleti Ruhuna’ Saygı Göstermeli

Darbe girişimi sonrasında Türkiye’de yaşanan gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirten Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Ankara’nın ‘demokrasi ve hukuk devleti ruhuna’ saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Iohannis, Türkiye’deki istikrarın bölgesel güvenlik için hayati önemde olduğunu belirterek Türkiye için demokratik değerler ve temel özgürlüklere saygı vurgusu yaptı.

Türkiye’nin bu değerlere bağlılığının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “Ankara’nın demokrasi ve hukuk devleti ruhu ve insan haklarına saygı göstermesi önemli” dedi.

iohannisRomanya Yüksek Güvenlik Konseyi (CSAT), NATO Varşova zirvesi ve Türkiye’deki son gelişmeler gündemiyle toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Türkiye’deki istikrarın bölge güvenliğindeki rolüne parmak bastı. “Türkiye’nin Euro Atlantik ve Avrupa ortak değerleri üzerine istikrarı ve bu değerlere kararlı bağlılığı, bölgesel güvenlik açısından hayati önemdedir. Türk partnerlerimizin bunun bilincinde olduklarına inanıyoruz.’’ diyen Cumhurbaşkanı Iohannis, demokratik değerlere saygının önemine vurgu yaptı.
Romanya cumhurbaşkanı şöyle dedi: “Romanya, NATO üyesi olarak bölgesindeki güvenlik ve istikrarın temini konusuna büyük önem veriyor. Aynı zamanda demokrasinin ruhuna ve hukuk devletine saygı konusunda hassastır. Türk partnerlerimizin demokratik değerler, insani hakları ve temel özgürlüklerin konusunda bilinçli olduklarına inanıyoruz.’’ dedi.