Eğitim Düşmanlarına Kırgızistan ve Senegal’den de Tokat Gibi Cevaplar Geldi

Türkiye’de 17-25 Aralık 2013 Erdoğan ve çevresi etrafında yaşanan tarihin en büyük yolsuzluk davalarından sonra hedef tahtası haline gelen Hizmet hareketi ve ona bağlı kurumlar gün geçmiyor ki bir iftira veya bir zulme uğramasın. Türk Dışişleri uzun zamandan beri ülkedeki onca soruna rağmen bütün çabasını dünyanın barış adaları hizmet okullarını kapattırma, vatandaşları bölüp birbirine düşman hale getirme gayretine yoğunlaştırmış durumda.
Fakat Türkiye’de Boko Haram gibi eğitim kurumlarını yok eden AKP diktasının bu çabalarına yurt dışından kimse inanmıyor ve girişimlerine tokat gibi cevaplar veriliyor.
En son Kırgızistan devletinden de bu okulların kapatılmasını isteyen AKP hükümeti, beklemediği bir cevapla karşılaştı. Kırgızistan hükümetinin Çavuşoğlu’na cevabında ülkenin egemenliğine ve başka devletlerin etkisi altında kalmadan kendi kendine karar verebileceğine vurgu yapıldı.
Kırgızistan Dışişlerinin cevabının tam metni aynen şöyle:
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kırgızistan’daki bazı eğitim kurumları ile ilgili bildirisini dikkatlice inceledik.
Türkiye Cumhuriyeti Kırgızistan için bir kardeş ülkedir, halklarımızın köklü tarihi birlikteliği bulunmaktadır.
Türk tarafının endişeli yaklaşımlarını anlayışla karşılıyoruz. Fakat bununla birlikte, öncelikle Kırgızistan’ın kendisi için neyin iyi ve neyin kötü olduğuna karar verecek bağımsız ve egemen bir devlet olduğunu hatırlatmak isteriz. Başka bir ülkenin dışişleri bakanı bir başka ülkeye bir konuda nasıl karar alması gerektiğini ültimatom ve şantaj diliyle belirtmesini yakışıksız ve yanlış olarak gördüğümüzü vurgulamak isteriz.
Evet, Türk tarafının Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na ilettiği Kırgızistan’da faaliyet gösteren Özel Türk eğitim kurumları hakkındaki talepleri tarafımıza ulaştı. Kırgız tarafı bu konuyu dikkatle inceliyor, gerektiğinde önlemlerini alacaktır.  Belirli hukuki normlar, tarafların mükellefiyetleri ve başka konular da vardır. Bir defa daha altını çizmek gerekirse, bu tip meseleler sadece ülkemizin iç meselesidir ve sadece Kırgızistan’ı ilgilendirmektedir.
Saygılarımla
http://www.mfa.gov.kg/news/view/idnews/2504
nilgun

Senagal’deki Türk Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı bizi aptal yerine koymak isterken…

Senegal’in günlük gazetelerinden biri olan Le quotidienne gazetesinde emekli Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi ve aynı zamanda Belediye Başkanı olan İbrahima Ndour imzalı bir mektup yayınlandı.
Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı’nın Hizmet hareketine yönelik hezeyanlarına bir tepki de Türkiye dostu İbrahima Ndour’dan geldi.
İşte Ndour’un Senegal’deki Le quotiden gazetesinin yayınladığı mektupta Büyükelçi Arı ve Erdoğan fanatiklerine yönelik değerlendirmeleri:
“15 Temmuz Cuma gününde Türkiye’de meydana gelen üzücü olaylar, Türkiye dostu Senegal halkını ve tüm barış, adalet ve demokrasiden yana olan gözlemcilerin de dikkatinden kaçmadı.
2013 yılından itibaren, Hizmet hareketine karşı uygulanan baskılardan sonra (terör iddiaları, keyfi tutuklamalar, banka ve basın organlarına el koyma, okul ve üniversiteleri kapatma) Erdoğan’ın son buluşu 15 Temmuz darbesi olmuştur. Erdoğan ve adamları tarafından düşünülmüş, planlanmış ve uygulanmış bu sahte darbe, birçok gözlemci için soru işaretleri doğurmuştur.
Evet, olayların gelişme sürecine dikkat edildiğinde, sözde darbenin bu kadar kolay bir şekilde bertaraf edilmesine bakıldığında, hiç bir hükümet üyesinin, Erdoğan’ın ve ailesinden hiçbirinin tutuklanmamış olması, millet meclisinin “göstermelik” bombalanması, tankların silahsız siviller tarafından işgal edilmesi ve bu olayların ertesi günü binlerce askerin, sulh hakimlerinin ve sivillerin tutuklanması düşündürücüdür. Sözde darbe Erdoğan’ın siyasi iktidarını güçlendirmek adına, ordu tasfiyeleri ve ayrıca tüm düşmanlarının bertaraf edilmesi adına oldukça isabetli bir fırsat oluşturmuştur. Ayrıca bu vesile ile fikir ve faaliyetleri Türkiye sınırlarını aşmış olan muhterem Fethullah Gülen’i itibarsızlaştırmayı hedeflemiştir. 2013’ten bu yana, Erdoğan’ın hizmet kurumlarına ve Muhterem Fethullah Gülen’in şahsına karşı her türlü yıpratıcı baskılar uygulanmaktadır. Erdoğan’ın asıl korkusu Gülen hareketinin temsil ettiği evrensel düşünceler ve değerlerdir.
Sayın Büyükelçi
Gerçek terörist, İŞİD’le ticari ilişkisi olan, sahte terör olayları düzenleyen, kendi siyasi iktidarını güçlendirmek ve emperyalist projelerini gerçekleştirmek adına sahte darbeler planlayandır. Fethullah Gülen bey’in savunduğu fikirlere, hizmet hareketinin faaliyetlerine, 171 ülkede bulunan kurumlarına bakıldığında sizin ve Cumhurbaşkanınızın iftiralarını kabul etmek mümkün değildir
Sayın Büyükelçi,
Senegal’de yaşayan Türk halkı ve hareketin mensupları, ihtiyatlılıklarıyla, eğitime bağlılıklarıyla, dayanışma girişimleriyle, Hristiyan ve Müslüman kardeşleri ve bütün toplum kesimleriyle olan güzel ilişkileriyle tanınan insanlardır. 18 Temmuz 2016 günü Le Soleil gazetesinde yayımlanan açıklayıcı bir notunuzda, onları terörist olarak suçlamanız, çok büyük bir yalandır, bütün Senegallilere ve hizmet mensuplarıyla kardeş ilişkisi olan din adamlarına saygısızlıktır.
Sayın Büyükelçi,
Batı medyasını takip ederseniz görürsünüz ki Avrupa ve ABD kamuoyu, sizin ülkenizdeki gerçek elebaşı ortağını gün yüzüne çıkarmıştır ve 15 Temmuz 2016 “darbesinin” gerçek sebeplerini ve devam eden gelişmeleri anlamıştır. Bir ülkede iki gün içinde ve herhangi bir yargı süreci olmadan binlerce asker, polis, yargı mensupları tutuklanıyorsa, 52.000 özel okul ya da devlet okulu öğretmenleri tasfiye ediliyorsa o zaman demektir ki hukuk devletinde değil ama serseri devletindeyiz. Erdoğan, aylardır Türk halkına karşı listelerini hazırlamıştı ve komployu da planlamıştı. Zamanını boşa kaybediyor çünkü Hizmet dimdik ayakta duruyor, dünya barışına, uluslararası dayanışmaya ve halklar arasında yakınlaşmaya katkılarını sağlamaya devam ediyor ve bundan sonra da edeceğinden kuşkunuz olmasın.
Senegalli gözlemci ve aydınları aptal yerine koymayın!
Her zaman olduğu gibi yarın da gün doğacak ve gerçekler yalanlara galip gelecek.
İbrahima Ndour /  Emekli müfettiş, Taïba Moutoupha belediye başkanı,
Türkiye dostu..”
http://www.lequotidien.sn/index.php/opinions-debats/coup-d-etat-en-turquie-quand-madame-nilgun-erdem-ari-ambassadrice-de-turquie-au-senegal-veut-nous-prendre-pour-des-cons