Erdoğan’ın Romanya’nın En Gözde Okullarına Yönelik Saldırısının Amacı Belli Oldu: Maarif Vakfı ile IŞİD’li Yetiştiren Okullar Açmayı Hedefliyor

Hizmet hareketinin Türkiye’deki bütün okullarını Boko Haram gibi yok eden Türkiye diktatörü Recep Erdoğan, ülke içindeki devlet okullarını da kendi oy seçmenini oluşturmak için arka bahçesi radikal okullara dönüştürüyor. Yurt dışında da kurdurduğu Maarif Vakfı aracılığıyla soykırım uyguladığı Gülen Hareketine yakın okulları kapattırıp kendi İŞİD zihniyetine uygun okullar açmak istiyor.
Bu amaçla yüzbinlerce kişinin devlet kurumlarında tasfiye edildiği ve hayat hakkı tanınmadığı darbe tiyatrosunu da gerekçe yapıyor.
Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan’ın Romanya’nın en başarılı okulları Lumina Eğitim Kurumları aleyhinde yaptıkları ard arda açıklamalar da bu amaca yönelik.
Erdoğan’ın partisi AKP yöneticileri de, Maarif Vakfı’nın amacının Gülen sempatizanlarının kurduğu okulları kapattırıp kendi radikal öğrenci yetiştiren okullar açmayı planladıklarını saklamıyor. AKP’li Eğitim Bir Sendikası İzmir Şube Başkanı Ali Musa Bina, ‘Maarif Vakfı’ yasasının gerçek amacının ”yurt dışındaki okullara el koymak” olduğunu itiraf ediyor.
Musa Bina, “Yasa ile birlikte yurt dışında Gülen sempatizanı girişimciler tarafından açılan Okulların Maarif Vakfı’na devretmeyi hedefliyoruz. Bu vakıfla, Gülen’e ait yurt dışındaki okullarına el konulabilecek ve eğitim öğretim faaliyeti devlet eliyle sürdürülmeye devam edecek.” ifadelerini kullanıyor.
Erdoğan’ın geçen yıl Bükreş’e yaptığı ziyaret sırasında eşi Emine Erdoğan’ın kullandığı sözleri de aynı amacı deşifre ediyor. Yunus Emre Kültür Merkezi’ni ziyareti sırasında bir soydaşın ‘Bize de okul açın’ talebine Emine Erdoğan, “Buradaki okulları devralacağız ya!’’ karşılığını vermişti.
Türkiye’de atanamayan öğretmenlik dışı branşlardakilerin gönderilmesi planlanan okullar kalite sorunu yaşayacak. Ayrıca Maarif Vakfı’nın işleteceği okullar, Türkiye müfredatını izleyeceği için, mezunlar ancak ve ancak Türkiye’de eğitim görebilecek. Bu durum Romen öğrenciyi ya da Romanya’da eğitim görmek isteyen annesi Romen, babası Türk öğrenciyi kaçıracak. Bu taraftan bakıldığında, okullar öğrenci bulma sorunu yaşayacak.