Provakatörlere Dikkat!

İktidar temsilcilerinin çağrısı üzerine yapılan darbe karşıtı eylemlerde provokatörler devreye girdi. Diyarbakır’da AKP’li göstericilere el yapımı bomba atıldı. Hatay’da ise darbe karşıtı göstericilerle Alevi vatandaşlar arasında kavga çıktı.
Ankara Pursaklar ilçesindeki Samanyolu Koleji Mehmet Eroğlu ilkokuluna bir grup tarafından taşlı saldırı düzenlendi. Okulun bazı bölümleri ateşe verildi.
samanyolu

İstanbul, Bahçelievler Siyavuşpaşa’daki Sürat Kargo şubesinin pencerelerinin kırıldığı, araçlarının da benzer şekilde tahrip edildiği görüldü. Kayyım yönetimindeki Sürat Kargo’ya yönelik 16 Temmuz sabahından itibaren Twitter ve sosyal medyadaki trol hesaplardan provokatif paylaşımlar yapıldı.
Bir başka tehlikeli gerginlik ise Alevi vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Hatay’ın Armutlu mahallesinde yaşandı. Darbe karşıtı AKP’li göstericilerle mahalle sakinleri karşı karşıya geldi. Taşlı sopalı kavgada yaralananlar oldu. Dakikalar sonra olay yerine ancak gelebilen polis, öfkeli tarafları ayırdı.
Yetimlere yardımlarıyla adını duyuran Kimse Yok Mu Derneği’nin Yenibosna’daki merkezine de taşlı saldırı düzenlendi. Yağma girişimi de olan dernekte camlar kırıldı, büyük hasar oluştu.
SULTANGAZİ VE GAZİ MAHALLELERİNDE KORKUTAN TAHRİK!
İstanbul, Ankara’daki Alevi mahallelerinin ülkücü ve AK Partili grupların baskınına uğradığı yönündeki haberler önce Twitter ve Facebook sayfalarında yer aldı. İstanbul Gazi, Sultangazi, Ankara Ulus, Cebeci gibi mahallelerde yürüyüşler yapılacağı hatta Alevi vatandaşlara ve Cemevlerine saldırı düzenleneceği yönünde çok sayıda paylaşım yer aldı. Bazı çevrelerin Alevi hassasiyeti olan mahallelerde konvoy yapma isteği tahrike dönüştü. ‘Faşistler Gazi’ye yürüyecek, halkımız nöbet tutsun, sokağa çıksın’ gibi tepki paylaşımları geldi. Yine internette İstanbul Gazi mahallesinde ‘AK Partili grupların araçlarıyla mahalleye gösteri amaçlı girmeye kalktığı bilgisi yer aldı. Buna tepki gösterenlerle partililer arasında sürtüşme yaşandı. İleri Haber’de yer alan bilgilere göre, AKP’li grup mahalleliler tarafından püskürtüldü. AKP’lilerin 5 aracı mahalleli tarafından tahrip edildi. Polisle mahallenin gençleri arasında çatışma yaşandı.