Euro 2016 Müthiş Bir Finalle Son Buldu

Euro 2016 finali nefesleri kesti. Bir aylık futbol serüveni Portekiz zaferiyle sona erdi. Normal süresi 0-0 tamamlanan mücadelenin uzatma dakikalarında Eder sahneye çıktı: 1-0. Ceza sahasının dışından Lloris’i avlayan Eder, ülkesini şampiyonluğa ulaştırdı. 2004’te Yunanistan’ın ev sahibi Portekiz’e yaşattığını, bu kez Portekiz Fransa’ya yaptı. Cristiano Ronaldo ve arkadaşları, tarihinde ilk kez büyük bir turnuvada kupayı kaldırdı.
Mücadeleye iki takım da sert başladı. Oyunu kendi sahasında kabul eden Portekiz, Fransa ataklarını savuşturmaya çalıştı. Sissoko ile baskı kuran Horozlar, Griezmann’la hücumda etkili olmaya çalıştı. Ronaldo’nun sakatlanması finalin en dramatik anıydı.
CR7’nin oyundan çıkması üzerine İber Yarımadası’nın temsilcisi, iyice geriye yaslandı. İkinci devrede ivmesini arttıran ev sahibi, 66’da Griezmann’la müsait pozisyondan yararlanamadı. 75’te Giroud’nun sert vuruşunu, Rui Patricio nefis çıkardı. Deschamps’ın Gignac hamlesine, Santos Eder’le cevap verdi. 80’de bu kez Portekiz çok iyi geldi. Önce Nani ardından Quaresma, Lloris’i geçemedi. 90+3’te Gignac’ın topu direkten dönünce karşılaşma uzatmaya gitti. 109’da son sözü Eder söyledi ve Portekiz’i 2016 Avrupa Şampiyonu yaptı.