Türk Okulu Öğrencileri Madalya Hasadına Çıktı

Romanyalı öğrenciler, uluslararası yarışmalarda madalya avına çıktı. Matematik takımının yarışma heyecanı Hong Kong’da sürüyor, fizik takımı ise bugün Zürih’e gidiyor.
Romanyalı öğrenciler her yaz döneminde yapılan uluslararası yarışmalarda önce Balcaniada matematik ve bilgisayar dallarında boy gösterdi. Ardından farklı branşlarda yapılan yarışmalar için yollara döküldü. Romanya matematik takımı, cuma günü Hong Kong’a gitti. İkisi Türk okullarından altı öğrenci, 16 Temmuz’a kadar madalya mücadelesi verecek.
Tamamı Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencilerinden oluşan Romanya fizik takımı ise, bu akşam Zürih’e gidiyor. Geçen yıl tamamı madalyayla dönen takımın, bu yıl da aynı başarıyı tekrarlaması bekleniyor.
15 Temmuz’da Rusya Federasyonu’na bağlı Yakutistan’ın başkenti Yakutsk’ta yapılacak çok disiplinli Tuymada olimpiyatlarında 6 Türk okulu öğrencisi Romanya adına yarışacak. İki Türk okulu öğrencisinin yer aldığı kimya olimpiyatları ise, 23 Temmuz’da Tiflis’te başlıyor.
Romanya’nın evsahipliğini üstlendiği yarışma ise, Orta Avrupa Bilgisayar Olimpiyatları. Neamt kentinde düzenlenecek yarışma, 18 Temmuz’da başlayacak. Romanya takımında ICHB öğrencisi Marian Darius da yer alacak.
Sezonun son uluslararası yarışması bilgisayar dalında Kazan’da düzenlenecek. Balcaniada yarışmasının altın madalyalı ICHB öğrencisi Costin Constantinescu’nun Romanya adına boy göstereceği olimpiyatlar 12 Ağustos’ta başlayacak.
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Balcaniada matematik ve bilgisayar yarışmalarında Romanya 16 madalya kazanmıştı. Bunların 10’u Türk okulu öğrencilerinden gelmişti.