Türk ve Romen Çocukların Ortak Bayram Sevinci

Türk ve Romen çocuklar Uluslararası Bükreş Koleji’nde düzenlenen bayramlaşma programında buluştu.  Çocuklar, yaşlılardan aldıkları harçlık ve hediyelerle sevindi.
Uluslararası Bükreş Koleji, gelenekselleştirdiği bayram kahvaltısını bu yıl Romen aile ve çocuklarla zenginleştirdi. Sector 3 belediyesi himayesindeki Romen çocuklar, Türk yaşıtlarıyla kahvaltı yaptı. Okul bahçesinde ve okulun futbol sahasında çocuklar ve bazen de büyükler bayramın tadını doyasıya çıkardı. Kahvaltı sonrası okulun spor salonunda yapılan yapılan bayramlaşma programında her yaştan çocuklar yaşlılardan aldıkları harçlık ve hediyelerle mutlu oldu. Programda çocuklara bolca şekerleme dağıtıldı. Akrabalarından uzak Türk aileler bir nebze olsun bayram hasretini çocuklarına unutturdu.Bu sene programa katılan Romen yetimhanesi çocukları da aldıkları oyuncaklar ve harçlıklarla bayramı yaşadılar. hayatlarında ilk defa böyle bir etkinliğe katılan Romen yetimler program sonunda sahneye gelip tek tek el sıkarak teşekkür etti.
Çocukların bayram sevinci velileri de duygulandırdı. Gözleri dolan Panovel Noham “Yıllardır bu tür programlara katılıyorum. Çok güzel bir etkinlik. Ama bu yıl kimsesiz çocukların katılımıyla daha bir anlam kazandı. Bizi çok heyecanlandırdı. Her yıl gitgide daha güzel şeyler oluyor. Çocuklar bayramlarını hissediyor. Nasıl bir topluluk içinde olduklarını anlıyorlar. Bunu gibi etkinliklerle İslamın güzel yüzünü, barışçı, yüzünü gösterelim, çocuklarımız da nasıl bir topluluk içinde olduklarını anlasınlar.”
Bayram programına ailecek Rusçuk’tan gelen bir soydaş ise, çocukların bayramın gerçek manasını böyle programlarla anladığını söyledi.