Romanya Hükümetinde 4 Bakanın Görevine Son Verildi

Romanya teknokratlar hükümetinde 4 bakanın görevine son verildi. Başbakan Ciolos yapılan değişikleri yeni bir ritm kazanımı olarak değerlendirdi.
Geçtiğimiz sene kasım ayında eski başbakan Viktor Ponta’nın istifası sonrası göreve getirilen teknokratlar hükümetinde 4 yeni bakanın daha görevine son verildi. Başbakan Dacian Ciolos tarafından yeni bir ritim yakalama çabası olarak adlandırdığı görev değişiminde eğitim, ulaştırma, haberleşme ve diaspora bakanlarının görevlerine son verildi. Başbakan, bakanların iyi çalıştığını ancak hükümet planındaki  projelerde gecikmelere neden gösterdiği bakanlar için  bu değişikliğe gidildiği açıklamasını yaptı.
Başbakan yaptığı açıklamada, Eğitim bakanlığına eski Bükreş üniversitesi rektörü Mircea Dumitru,Ulaştırma bakanlığına eski Renault teknolojileri genel müdürü  Petru Sorin Buse, Haberleşme bakanlığına Dragos Tudorache ve Diaspora bakanlığına ise Canada büyükelçisi Maria Ligor getirildiğini belirtti. Yeni bakanlar görevlerine  Cumhurbaşkanı İohannis’in onayı sonrası başlayacak.
4 bakanın görevden el çektirilmesi ile birlikte teknokratlar hükümetinde bugüne kadar istifa eden bakan sayısı 8’e yükselmiş oldu.