20 Bayburt, Ersin Düzen’ın Maaşını Ödüyor

BAYRAM KAYA ANKARA
Özel şirketlerden 368 milyon 328 bin lira alacağını tahsil edemeyen TRT, vatandaşın elektrik faturasını kabartıyor. TRT’de Stadyum programı spikeri Ersin Düzen’in 278 bin TL olan maaşı için 278 bin elektrik abonesinin her ay 50 TL elektrik faturası ödemesi gerekiyor.
Vatandaştan alınan elektrik faturasıyla yandaşlara bol keseden maaş veren TRT artık cep telefonlarından da yüzde 6 vergi alacak. Elektrik faturalarındaki TRT payından şikayetçi olan vatandaş TRT Stadyum programı spikeri Ersin Düzen’in aylık 278 bin TL almasına tepki göstermişti. Elektrik faturalarından TRT için yüzde 2 kesinti yapılıyor. Bu, 50 liralık faturada 1 liranın TRT’ye giitiğini gösteriyor. Sadece Ersin Düzen’in aylık 278 bin TL olan maaşını ödemek için 14 Bayburt elektrik faturasından ödeme yapıyor. Çizgi filmler için ise aylık 450 bin TL ödeme yapılıyor. Cumhurbaşkanı danışmanı İbrahim Saraçoğlu’nun da TRT’den 1 trilyon 300 milyar TL aldığı ortaya çıkmıştı.
Vatandaşların TRT için kesilen elektrik katkı payını ve bandrol ücretini ödemek istemediğinin altını çizen TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, “Vatandaş, kendisinden kesilen paralarla iktidar yanlısı gazetecilerin, akademisyenlerin, doktorların zengin edilmesini kabullenemiyor. TRT niçin diğer özel televizyonlar gibi reklam gelirleriyle ayakta duramıyor?” diye soruyor.
TRT payını özel şirketler paylaşıyor

CHP İzmir milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, TRT ile ilgili yeni bir skandalı daha ortaya çıkardı. Sertel’in aktardığı bilgilere göre; kurumun 47 firmadan yaklaşık 368 milyon 328 bin lira alacağı var. Kuruma en fazla borcu olan şirket sıralamasında 159 milyon TL ile Akdeniz Medya isimli şirket ilk sırada yer alıyor.Akdeniz Medya isimli şirket, TRT’nin reklam sürelerinin pazarlama ihalesini aldı. Ardından da TRT’nin reklam sürelerini sattı. Sertel’in iddiasına göre; şirket ihalenin ardından yaklaşık 150 milyon lirayı hiç etti. Ardından da şirket kapandı. Yine Sertel’in verdiği bilgilere göre, Akdeniz Medya’yı 132 milyon lira borçla Özkar Elektronik takip ediyor.
150 milyon lira buharlaştı

Vatandaştan kesilen bandrol paylarını şirketin tahsis etmesine rağmen, TRT’ye ödemediğini aktaran CHP İzmir milletvekili, şunları dile getiriyor: “Paranın bu büyüklüğe ulaşmasına göz yuman TRT yönetimi, çareyi şimdi mahkeme kapılarında arıyor. TRT’nin 2009 yılındaki reklam ihalesini alan Veritas Medya ve Reklam Hizmetleri kısa bir süre sonra isim değiştirerek Akdeniz Medya Satış ve Pazarlama Evi oldu. Bu şirketin büyük ortağı ve yönetim kurulu başkanı Eyüp Batal isimli biri. Eyüp Batal isimli şahsın başında olduğu şirket TRT’ye 150 milyona borç bırakarak sözleşmeyi feshediyor.
Eyüp Batal isimli kişi, şuan AKP ile yakın ilişkileri olduğu ve AKP kanalıyla reklam ihalelerinde söz sahibi olduğu iddia edilen İlbak Holding’in de yönetim kurulu üyesi aynı zamanda. Birkaç farklı sektörde faaliyet gösteren İlbak Holding ise havalimanlarının, üniversitelerin ve AKP’li belediyelerin reklam işini yürüten bir firma.”
Sertel önemli bir iddiayı daha gündeme getiriyor. Akdeniz Medya ile TRT’nin bütün ilişkilerinin bitirilmesinin ardından kurumun yeni bir ihaleye çıktığı bilgisini paylaşıyor. Bu kez ise ihaleyi Satış Ofisi firması adı altında bir şirketin aldığını öne sürüyor. Sertel’in iddia ettiği bilgilere göre; Akdeniz Medya ile Satış Ofisi aslında aynı kişilere ait. İzmir milletvekili, bu iddiaya gerekçe olarak ise Satış Ofisi ile eski firma Akdeniz Medya’nın adres ve telefonlarının birebir aynı olmasını gösteriyor.