Romanya Eski Başbakanı Terör Saldırısını Kıl-Payı Atlatmış

Romanya eski başbakanı Victor Ponta’nın Atatürk Havaalanı’daki patlamadan kıl-payı kurtulduğu ortaya çıktı. Havaalanına 1 km kala patlamayı öğrenen Ponta ve ailesi İstanbul’da konakladığı otele geri döndü.
Atatürk Havaalanı’nda, 28 kişinin ölümüne, en az 60 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısından kurtulanlar arasından ünlü bir siyasetçi de çıktı. Birkaç gün önce ailecek İstanbul’a gelen Romanya’nın eski başbakanı Victor Ponta, bu gece yarısı Bükreş’e dönüş için havaalanının yolunu tuttu. Ancak Atatürk havaalanına 1 km kala, saldırı gerçekleşti. Trafik birden tıkandı ve kısa süre sonra trafik ekipleri tüm araçları geri çevirdi. Ponta ve ailesi konakladıkları otele geri dönmek zorunda kaldı.
Yaşadıklarını Romen televizyonlarına anlatan eski başbakan, ‘Biz ailecek şanslıyız. Brüksel’deki patlama sırasında eşim havaalanına doğru gidiyordu, burada da ailecek gidiyorduk.’’ şeklinde konuştu.
Facebook hesabından Türk halkına başsağlığı dileyen Victor Ponta, ‘Teröre karşı ortak mücadele gerektiğini anlamak için bundan daha iyi bir işaret olamaz.’ ifadelerini kullandı.