“Diktatörlüğe Karşı Çıkalım”

YARSAV ve Yargıçlar Sendikası, meclisin gündeminde olan yüksek yargıya ait düzenlemelere tepki göstermek amacıyla dün Yargıtay’ın önünde basın açıklaması yaptı.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, hükümetin, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin görevini sona erdirerek yüksek yargıyı iktidara bağlayan düzenlemeye tepki gösterdi. Karadağ, “Adalet ve demokrasinin yok edildiği yönetim biçiminin adı diktatörlüktür.” şeklinde konuştu. Yüksek yargı üyeleri başta olmak üzere tüm hukuk camiasına seslenen Karadağ, “Siyasi iktidarın Cumhuriyet ve demokrasiyi ortadan kaldırmaya ve teokratik-otoriter bir tek adam rejiminin tesis edilmesine yönelik bu tasarrufuna karşı çıkmaya çağırıyoruz.” dedi.
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) ve Yargıçlar Sendikası, Meclis’in gündeminde olan yüksek yargıya ait düzenlemelere tepki göstermek amacıyla dün Yargıtay’ın önünde ortak bir basın açıklaması yaptı. Siyasi iktidarın yüksek mahkeme üyeliklerini yasa ile sonlandırmak istediğine dikkat çeken Karadağ, “Anayasa uyarınca yargıçlar mahkemelerin kapatılması veya kadrosuzluk gibi nedenlerle azledilemezler.” şeklinde konuştu.
Yüksek yargıçlar, yasa ile azledilemez

Yasanın Adalet Bakanlığı tarafından hazırlandığına da dikkat çeken Mustafa Karadağ, “Hükumet, yüksek yargıçların azlini öngören bir yasa hazırlayamaz, bu sonucu doğuracak bir tasarrufta bulunamaz. Somut durum yasama ile yürütme gücünün tek elde toplandığının bir kanıtıdır. Şimdi yargı gücü de aynı yasama ve yürütmede olduğu gibi tek adama bağlanmak ve demokrasi yok edilmek istenmektedir.” dedi. (ESAT ÖZEN ANKARA)