Türk Güreşçi Ali Cengiz Finalde

Başkent Bükreş’te devam eden Avrupa Gençler Şampiyonasının ikinci gününde grekoromen stil 84 kilo güreşçimiz Ali Cengiz finale yükseldi. Ali Cengiz bu akşam Azeri rakibine karşı altın madalya için mindere çıkacak.
39 ülkeden yaklaşık 800 güreşçinin yarıştığı Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nın ikinci gününde Türkiye adına grekoromen stilde dört güreşçi mindere çıktı. Günün en başarılı ismi 84 kiloda Ali Cengiz oldu. Ali Cengiz, Gürcü rakibiyle yaptığı yarı final mücadelesini 5-2 kazanarak finale adını yazdırdı. Ali Cengiz, bu akşam Azeri rakibi İslam Abbasov’la altın madalya mücadelesi yapacak.
Yarı finale kadar yükselen 120 kilodaki güreşçimiz Osman Yıldırım, dünya şampiyonu Gürcü rakibi Zviadi Pataridze karşısında bir varlık gösteremedi ve mücadeleyi 5-0 kaybetti. Osman Yıldırım bu akşam bronz madalya için Romanyalı rakibiyle karşılaşacak.
55 kilodaki güreşçimiz Ekrem Öztürk, yükseldiği çeyrek finalde Azeri rakibiyle çok çekişmeli bir maç çıkardı. Maç 7-6 Azeri Nofal Babayev lehine sonuçlanında sporcumuz elenmiş oldu. Bugün mindere çıkan son güreşçimiz 66 kilodaki Murat Fırat ise, elemelerde yenilerek turnuvaya veda etti.
Turnuvanın bu akşamki seansında 84 kiloda Ali Cengiz altın, 120 kiloda Osman Yıldırım ise bronz madalya için mindere çıkacak. İlk gün müsabakalarında 74 kiloda Serkan Akkoyun ve 96 kiloda İbrahim Tığcı bronz madalya kazanmıştı.