Seçilmeden Önce 6 Evi Vardı.. Şimdi 5’e Düştü: Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’ın Mal Varlığı Azaldı

Mal varlığı ile ilgili yayınlanan son beyana göre göreve başlamadan önce 6 evi bulunan Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’in görevde bulunduğu sürede 1 ev kaybı oldu. Ancak, yayınladığı “Adım adım” ve “İlk adım” isimli iki kitap satış telifinden ise Iohannis’e 83.000 ley (18 bin 314 Euro) yeni gelir yazıldı.
Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’in mal varlığı ve gelirleri ile ilgili yeni “gelir beyanı” Cumhurbaşkanlığı sitesinde yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı seçildiği zaman 6 evi olduğuna dair beyanatı bulunan Iohannis’in yaklaşık 1,5 sene önce seçildiği Cumhurbaşkanlığı görevindeki mal varlığı 1 ev eksilerek 5 eve düşmüş durumda. Yani Romanya Cumhurbaşkanı seçildikten sonra 1 ev daha da fakirleşti. Cumhurbaşkanının bu dönemdeki en önemli geliri ise otobiyografisini yayınladığı iki kitabın satışından elde ettiği 83 bin ley oldu.
Alman asıllı Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’in Cumhurbaşkanlığı görevinden elde ettiği yıllık geliri ise 29 bin 540 Euro olarak açıklandı.
Romanya’da yasaya göre Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil bütün Bakan, bürokrat ve devlet görevlileri şeffaf ve kamuoyunun erişebileceği şekilde mal varlığı beyanı vermek zorunda. Gelir durumunda anormal değişiklikler olan görevliler hakkında soruşturma açılıyor.