Kılıçdaroğlu: Ne Oldu da Türkiye İsrail’e Muhtaç Hale Geldi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz terör diyoruz, işsizlik diyoruz ama birilerinin gündemi hiç değişmiyor. Kardeşim seni başkan yapmayacağız.” dedi. Yargıtay ve Danıştay’ın yapısını değiştirecek tasarıyı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Adalet sisteminin dibine, temeline dinamit koymaya başladılar. Hukuki değil siyasi düzenleme. Anayasa Mahkemesine taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.
Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin gündeminin yoğun olduğuna dikkat çekti. Geçen hafta turizm sektörünün bileşenleri ile bir araya geldiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, turizm sektörünün kötü olduğunu ve ülkeye turist gelmediğini belirtti. Türkiye’nin bozulan imajı sebebiyle turistlerin ülkeye gelmediklerini belirten Kılıçdaroğlu, dün 3 aydının terör örgütüne yardım yataklıktan tutuklanıp hapse atıldığını ifade etti.
“Şimdi hakime sormak istiyorum; terör örgütüne yardım yataklık edeni arıyorsanız Ankara’da oturuyorlar bu beyler. Hepsi terör örgütüne yardım ve yataklık yaptı.” diyen Kılıçdaroğlu, şehirlere bomba yığılırken görmezden gelindiğini hatırlattı. Çocukluk döneminde yağmur duasına çıkıldığını belirten Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinde ilk kez esnafın turist duasına çıktığını ve Allah’tan turist göndermesini istediğini dile getirdi. Turistin neden gelmediğini esnafın önce kendisine sorması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Seni bu noktaya getiren bu siyaset kültürüne, bu siyaset anlayışına artık dur demen lazım. Bunu hep beraber dememiz lazım.” diye konuştu.
2 TRAKYA BÜYÜKLÜĞÜNDE ALAN EKİLMİYOR
Yanlış dış politikanın faturasını şuan esnafın, turizmcinin ve esnafın çektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, bu yanlış dış politikanın doğrudan vatandaşı vurduğunu söyledi. Şuan Türkiye’nin İsrail ile barışacağının söylendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Kızdığı zaman bunlar değil miydi ‘İsrail dölü’ diyenler. Ne oldu da Türkiye İsrail’e muhtaç hale geldi?” ifadelerini kullandı.
Hükümetin sürekli reform paketi açıkladığını belirten Kılıçdaroğlu, bu paketlerden vatandaşın ne elde ettiğini sordu. Türkiye’nin yurt dışında verimli tarım arazisi kiralayacağının söylendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, ülkedeki bütün arazilerin ekilip ekilmediğini sordu. “2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor çünkü çiftçi ekiyor ama zarar ediyor.” diyen Kılıçdaroğlu, “Amaçları malı götürecekler ama buna bir kılıf bulmaları lazım. Yandaşlara diyecekler gidin kiralayın. Gidecekler Afrika’dan toprak bulacak. Kaça alacaksın 10 lira; ben sana 500 vereyim; bunu fifti fifti bölüşelim. Fakir fukaranın cebinden parayı nasıl yürütecekler; bunun yolunu arıyorlar.” şeklinde konuştu.
AKP İKTİDARINDA 200 TON BOMBA ŞEHİRLERE YERLEŞTİRİLDİ
Hergün şehitlerin geldiğini ve terörün azdığını dile getiren Kılıçdaroğlu, havuz medyasında bir gazetenin 14 ile silah gömüldüğünü yazdığını aktararak silah gömülürken iktidarda kimin olduğunu sordu. Terör örgütüyle masaya oturan, valilere ‘aman bunlara dokunmayın’ diyenin kim olduğunu soran Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin iktidarında 200 ton bombanın şehirlere yerleştirildiğini vurguladı.
Tüm bu gelişmeler karşısında birilerinin gündeminin hiç değişmediğini, başkan olmak istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kardeşim seni başkan yapmayacağız.” dedi. Başbakan Binali Yıldırım’a Amerikan tipi başkanlık sistemi getirip getirmeyeceğini soran Kılıçdaroğlu, sisteme ilişkin bazı bilgileri aktardı. Kılıçdaroğlu, Amerika tipi başkanlık sistemi geldiğinde saraydakinin orda durmayacağını kaydetti.
239 MİLYAR 100 MİLYON FAİZE ÖDEME YAPILDI
“Faize karşılar ama 2008’den 2016’ya vatandaşın bankalara ödediği faiz 239 milyar 100 milyon TL.” diyen Kılıçdaroğlu, bunun hesabının sorulması gerektiğini söyledi. İktidar olduklarında herşeyin hesabını vereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, birilerinin oturduğu sarayın hesabını veremediğinin altını çizdi.
“Adalet sisteminin dibine, temeline dinamit koymaya başladılar.” diyen Kılıçdaroğlu, “Danıştayı ve Yargıtay’ı, Yüksek Seçim Kurulunu sıfırlıyorlar. Darbeciler ancak bunu yapıyor. Hitlerin, Mussolinin yaptığını yapıyorlar. Aynı akıbete gidecekler; tarihin çöp sebetine gidecekler.”
17/25 ARALIK OLAYLARI SEBEBİYLE DÜN DEDİKLERİNİN BUGÜN TAM TERSİNİ YAPIYORLAR
“17/25 Aralık olayları sebebiyle dün dediklerinin bugün tam tersini yapıyorlar. Kendilerine güvenli bir alan oluşturmaya çalışıyorlar ama ne kadar uğraşırsan uğraş birgün inşallah yargının önüne çıkacaksın.” diyen Kılıçdaroğlu, Yargıtay ve Danıştay düzenlemesinin hukuki değil siyasi düzenleme olduğunun altını çizdi. Bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine taşıyacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, buna benzer bir yasanın Anayasa Mahkemesi için de hazırlanabileceğini ve mahkemenin kaldırılabileceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesinin bu yasaya ivedilikle karşı çıkmasının tarihi görevleri olduğunu söyledi.