Avrupa Gençler Şampiyonası’nda İlk Gün: 2 Güreşçimiz Elendi, Ikisi Bronz İçin Güreşecek

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası Romanya’nın başkenti Bükreş’te başladı. İlk gün mücadelelerinde mindere çıkan dört Türk güreşçiden ikisi elenirken, iki güreşçi bronz mücadelesi yapmaya hak kazandı.
Türkiye bu şampiyonaya 24 sporcuyla katılıyor. İlk gün grekoromen stilde 50, 60, 74 ve 96 kilo müsabakaları yapıldı. 50 kiloda Hakan Murat Çankaya ve 60 kiloda Mehmet İsa Çeker elemelerde rakiplerine yenilerek turnuvaya veda etti.
74 kiloda Serkan Akkoyun ile 96 kiloda mücadele eden İbrahim Tığcı elemeleri başarıyla geçerek yarı finale kadar yükseldi. Yarı finalde etkisiz bir oyun çıkaran Serkan Akkoyun, Macar rakibine 5-0 yenilmekten kurtulamadı. 96 kilodaki güreşçimiz İbrahim Tığcı ise, Rus rakibi Ruslan Bekuzarov karşısında ilk yarıyı 3-0 önde kapadı. Çekişmeli ve gergin geçen ikinci yarıda ise rakibine üst üste puan kaptıran Tığcı müsabakayı 6-3 kaybetti.
Bu mücadelelerden sonra 74 kiloda Serkan Akkoyun ve 96 kiloda İbrahim Tığcı bronz madalya için akşam saatlerinde mindere çıkacak.
Şampiyona yarın serbest, grekoromen ve bayanlar kategorisindeki mücadelelerle devam edecek. Sala Polivalenta spor salonunda gerçekleştirilen şampiyona pazar günü sona erecek.