Halk Ozanı Bekir Salim, Tuna Vakfı’nın Romanya’daki ‘Hayır Kervanına’ Katıldı

Türkiye’nin önde gelen hiciv ustası ve ressamlarından Bekir Salim, Tuna Vakfı’nın Romanya’da düzenlediği ‘Ramazan Paketi hayır kervanına’ katıldı. Salim, Mecidiye’de Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid adını taşıyan cami önünde ihtiyaç sahiplerine yardım paketleri dağıttı.

Tuna Vakfı’nın her yıl düzenlediği Ramazan yardım paketleri dağıtım programı; Dobruca bölgesindeki; Tuzla, Mecidiye ve Kobadinle başladı. Yardım paketlerini önceden tespit edilen ihtiyaç sahiplerine tek tek vererek sevindiren vakıf gönüllüleri zaman zaman duygulu anlar yaşadı.
romanya (5)romanya (6)
romanya (7)
SALİM: ‘MECİDİYE’DE UNUTAMAYACAĞIM BİR GÜN YAŞADIM’ :
Unutamayacağı bir gün yaşadığını belirten hiciv ustası Bekir Salim’in Mecidiye’deki izlenimleri şöyle:Dört aydır yurt dışındayım. Mecidiye ziyaretiyle büyük ölçüde memleket özlemimi giderdim. İstanbul’un bir semtinden farkı yoktu. Caminin bahçesine girdim, kimisini başı tam kimisininki yarım örtülü, ama hepsinin yüzünden nur damlıyor. Sakalları, bıyıkları olmasa da yaşlı amcalar var, yüzlerine bakınca sanki ay parlıyor. Dedim ki, bu insanlar Türkiye’den mi gelmiş. Ben salat- ü selam getirdim, hepsi birden bana eşlik ettiler. Yüreğim titredi. ‘Konuştuklarımı anlıyor musunuz?’ diye sordum, ‘sen konuş konuş’ dediler.. Şok oldum.
Şemsi Tebrizi’nin ‘eyvallah Şehri’ kasidesini okudum, hepsi ellerini göğüslerine götürüp mukabelede bulundular.
Unutamayacağım bir gün yaşadım. Çok tatlı bir gündü. Hava sıcaktı, çok susuzluk çektim. Ama yemin ediyorum, o kadar değdi ki, akşama kadar o susuzluğun lezzetini yaşadım.”
ROMANYA’DAKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 10 BİN RAMAZAN PAKETİ
romanya (1)
romanya (12)
Makarna, un, şeker, yağ, pirinç, salça, reçel gibi temel gıda malzemelerinden oluşan gıda paketlerini sevinçle alan ihtiyaç sahipleri Tuna gönüllülerine anlamlı yardımlar için teşekkür ettiler.
Romanya’da 21 yıldır ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Tuna Gönüllüleri hafta içinde de diğer yerleşim yerlerindeki ihtiyaç sahiplerini yardım paketleri ile sevindirecek.
romanya (4)
Sosyal –Yardım faaliyetleri ile tanınan ve Romen yetkililerin de büyük takdirini kazanan Tuna Vakfı, hayırseverlerin desteği ile hazırladığı 10 bin Ramazan yardım paketini yine vakıf gönüllüleri ile birlikte hiçbir ayırım yapmadan ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Türk-Romen ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahiplerini gözeten vakıf, sadece Dobruca’da değil Başkent Bükreş ve çevresindeki fakirleri de Ramazan Paketleri ile sevindiriyor.