Almanya Cumhurbaşkanı Bükreş’te

Almanya cumhurbaşkanı Joachim Gauck, üç günü kapsayan bir resmi ziyaret için Romanya’ya geldi. İlk günü resmi görüşmelerle geçirecek olan Gauck, yarın Sibiu şehrini ziyaret edecek. Almanya cumhurbaşkanının son günündeki programı ise, Romen-Alman iş forumu.
Alman (2)
Bugün sabah saatlerinde Bükreş’e gelen Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’u, Romen mevkidaşı Klaus Iohannis resmi törenle karşıladı. Eşli olarak basına poz veren iki lider bir süre baş başa görüştü. Iohannis ve Gauck’un ajandasında, yaklaşan NATO zirvesi nedeniyle, ittifakın doğu kanadının dengeli olarak güçlendirilmesi konusu öne çıkıyor.
Konuk cumhurbaşkanı bugün ayrıca, Romanya Başbakanı Dacian Cioloş, Senato Başkanı Calin Popescu Tariceanu ve Temsilciler Meclisi geçici başkanı Florin Iordache ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.
Yarın sabah Milli Kütüphane’de (Bibliotecii Naţionale) bir konferansa katılacak olan Gauck, günün kalan kısmında Alman kökenlilerin yaşadığı Sibiu şehrini ziyaret edecek.
Almanya cumhurbaşkanının son günü programında ise, Romen-Alman iş forumu var. Joachim Gauck ve beraberindeki heyet Çarşamba günü Bükreş’ten ayrılacak.