AKP Bedeviliği.. “Bunlara Su Bile Yok” Sözü Gerçek Oldu

Niğde’de faaliyet gösteren Özel Sungurbey Eğitim Kurumu’nun suyu Niğde Belediyesi tarafından kesildi. Niğde Üniversitesi yerleşkesi yanında bulunan Özel Sungurbey Eğitim Kurumu’nun, üniversitede oluşan basınç ve debi sıkıntısı gerekçesi ile 13.05.2016 tarihinde su aboneliği iptal edilmişti.
Niğde Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerince, okul önünde kürek ile açılabilecek 25 cm derinlikte bulunan su hattı vanası kepçe yardımıyla kazılarak su bağlantısı kesildi. Suyu kesen işçiler “Şu mübarek ramazan ayında hiç okulun suyu kesilir mi? Fakat biz işçiyiz işimizden olmamak için verilen emri yerine getirmemiz gerekiyor böyle olmasını hiç istemezdik. Biz de bu yapılana razı değiliz.” dediler. Görevli olan çavuş kazma ve kürekle kazılabilecek yeri “Hayır kepçe gelecek. Kazı işlemini kepçe yapacak emir böyle” diyerek okulun görevlisini durdurdu.
Sungurbey Eğitim Kurumu Anonim Şirketi avukatı Okan Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada, su aboneliğinin iptaliyle alakalı yazının kendilerine tebliğ edildiğini söyleyerek, “İdari kurum ile yapılan abonelik sözleşmesi tüm geçerlilik şartlarını haiz olup başka bir kurumun debisinin azaldığını iddia ederek abonelik sözleşmesinin iptalinin gerekeceğini karara bağlamak gerçekçi değildir. İnhisar yetkisine sahip Niğde Belediye Başkanlığı sorunun çözümüne odaklanması gerekirken müvekkil şirketin suyunu kesmeye yönelik davranışları hukuk dışı olup en kısa zamanda yasal girişimler başlatılacaktır.” dedi.
Okulda çalışan öğretmenler, görevliler, veliler su kesintisinden sonra belediye görevlilerini protesto ederek alkışladı.