Romenlerin Finali Pazara

Euro 2016 A grubu maçında, İsviçre’yi yenemeyen Romanya’da endişe hakim. Spor kamuoyu pazar günü Aranvutluk’la oynanacak maça, ölüm-kalım mücadelesi olarak bakıyor.
gspFransa karşısındaki mücadele hırsından umutlanan Romanya taraftarı, İsviçre ile oynanan maçta hayal kırıklığına uğradı. Her oynanan dakika performansı düşen takım taraftarı endişelendiriyor. Dün İsviçre ile 1-1 biten maçı, onlinesport.ro sitesi, ‘’Acı veren beraberlik’’ başlığıyla yorumladı. Gazeta Sporturilor ise, ‘’Final pazara’’ manşetiyle okurlarına umut aşıladı. Gazeta Sporturilor, ‘’Arnavutluk karşısında alınacak galibiyetle, Romanya’nın üst turu garantileyecek.’’ ifadelerine yer verdi. Pazar günü Arnavutluk’la oynanacak maçın, varlık-yokluk mücadelesi olduğuna vurgu yapan Adevarul gazetesi ise, millilere ‘’Uyuşukluktan sıyrılın.’’ uyarısı yaptı.
Spor yorumcusu Costin Ştucan ise, takımın performansını eleştirdiği yazısında, rakiplerindeki müslüman oyunculara rağmen, sanki oruç tutanlar Romenlermiş gibi, oyuncularının suskun kaldığına vurgu yaptı. Ştucan, İsviçre’deki Arnavut oyuncuların çokluğa atıf yaptığı yazısını şu temenniyle bitirdi: ‘’Arnavutluk A takımından bir puan kopardık; B takımından da 3 puan aldık mı, tamamdır.’’
İordanescu 100. maçına çıktı
Öte yandan Romanya milli takım teknik direktörü Anghel İordanescu, takımının başında 100. maçına çıktı. Dünya futbol tarihinde milli takımla 100 maçı aşan 30’dan fazla teknik direktör bulunuyor. Türk milli takımı hocası Fatih Terim de 123 maçla listede.
Euro 2016 - Romania Press Conference
Romanya teknik ekibi basın toplantısı düzenleyecek
Dün İsviçre ile oynadığı grup maçında 1-1 berabere kalan ve gruptan çıkma şansını, gruptaki son maç maçlara bırakan Romanya teknik ekibi ikinci antrenörü Daniel İsaila ve dünkü maçta forma giyen Claudiu Keșeru, Andrei Prepelita  ve  Steliano Filip bugün bir basın toplantısı düzenleyecek. Dünkü İsviçre ile yapılan maçı, gruptaki gelecek maçları  ve gruptan çıkma değerlendirilmelerinin yapılacağı basın toplantı bugün saat 12:15’te gerçekleştirilecek.
Romanya milli takımı A grubunda 6 puanı bulunan Fransa ve 4 puanlı İsviçre’nin ardından 1 puan ile 3. sırada yer alıyor. Grubun son sırasında ise tüm maçlarını kaybeden Arnavutluk bulunuyor. 19 haziran Pazar günü saat 22:00 oynanacak Romanya-Arnavutluk ve İsviçre-Fransa maçları sonrası grupta son sıralama belli olacak.
grup