Devletin Zirvesi Yurt Dışı Ziyaretlerde

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve Başbakan Dacian Cioloş bugün ve yarın iki ayrı yurt dışı ziyaret gerçekleştiriyorlar. Iohannis, komşu Bulgaristan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirirken, Başbakan Dacian Cioloş ise Kanada’ya çalışma ziyaretinde bulunuyor. Ziyaretlerde Romanya ile Kanada ve Bulgaristan arasında önemli ikili anlaşmalara imza atılması bekleniyor.
CUMHURBAŞKANI KLAUS IOHANNİS SOFYA’DA..

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, bugün Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’in resmi davetlisi olarak Sofya’ya iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Iohannis’in Sofya ziyareti sırasında Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov ve Parlamento Başkanı Tsetska Tsacheva ile ayrı ayrı bir araya gelmesi bekleniyor.
İki ülke cumhurbaşkanı baş başa görüşmeden sonra heyetler arası görüşmelere katılacaklar. İki Cumhurbaşkanı görüşmelerden sonra ortak bir basın açıklaması yapacak.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan duyuruda son yıllarda Romanya’nın komşusu Bulgaristan ile her alanda çok önemli ilişkileri geliştirerek sürdürdüğü kaydedilerek bu ziyarette te iki ülke arasında; ekonomik, ticaret, enerji, ulaşım ve yatırım gibi pek çok alanda önemli anlaşmaların imzalanması bekleniyor.
Ziyaret sırasında Karadeniz’in güvenliği, NATO, AB gibi bölgesel konularında ele alınması bekleniyor.
Iohannis’in Bulgaristan ziyareti sırasında iki ülke işadamları arasında bir de ticaret forumu da gerçekleştirilecek.
Cumhurbaşkanı Iohannis’e ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Lazăr Comănescu ile çok sayıda parlamenter ve işadamı da eşlik ediyor.
ciolos
BAŞBAKAN CİOLOŞ’UN KANADA AJANDASININ BAŞINDA ROMEN VATANDAŞLARINA ‘VİZE’LERİN KALDIRILMASI MESELESİ VAR
Başbakan Dacian Cioloş ise Kanada’ya iki günlük bir çalışma ziyaretinde bulunuyor. Cioloş’un ziyaretinde Kanada Başbakanı meslektaşı Justin Trudeau ile görüşeceği en önemli konuların başında Romen vatandaşları için Kanada vizesinin kaldırılması var. Ayrıca, iki ülke arasında; ekonomik ve ikili ilişkileri ilgilendiren anlaşmalara imza atılması bekleniyor. Cioloş, Kanada ziyareti sırasında bu ülke Senato ve Meclis Başkanları ile de görüşmeler yapacak. Başbakan, Kanada gezisi sırasında buradaki Romen toplumu ile de bir araya gelerek problemlerini dinleyecek.