Romanya’daki Türk Okulunda Iftar Kaynaşması

Romanya’daki Türk okulu, düzenlediği iftarda farklı inançtan konuklarını buluşturdu. Romen veliler, bu tür programlar sayesinde Türk dostlarıyla aile gibi olduklarını kaydetti.
iftarRomanya’da 22 yıldır eğitim hizmeti veren Lumina Eğitim Kurumları’nın geleneksel iftarı, Türk-Romen, Müslüman-gayrı Müslim herkese huzur iklimi yaşattı. Başkent Bükreş’teki Uluslararası Bükreş Koleji’nde (ISB) gerçekleştirilen programda, Türk ve Romen okul velilerinin yanı sıra, yabancı misyon şefleri bir araya geldi. 600 kişilik misafir grubuna, Türk mutfağından seçkin yemek ve tatlılar sunuldu. Yemek sonunda Bükreş Camii imamı Osman Aziz  dua etti. Sema gösterisi konukların takdirini topladı. Sufi müzik eşliğinde içiler çaylarla, dostlar muhabbet etti, yeni dostluklar kuruldu.
İftar programı konuklarda tam not aldı. “Müslüman alemi için çok büyük öneme sahip bu ayda Romen Türk ve birçok ülkeden gelen kardeşlerimizle iftar yapmak benim ve eşim için güzel bir deneyim oldu. ” diyen Pakistan büyükelçisi Ayaz Muhammad Khan, Türk okulları yönetimine teşekkür etti.
iftar semazen
İftar davetine yıllardır icabet ettiğini kaydeden Romen veli ise, katılma gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Bu tür organizasyonlar, aramızda diyaloğa ve birbirimizi anlamaya yardımcı oluyor. Burada Türk dostlarımızla bir aile gibiyiz. Ayrıca ikram edilen yemekler de mükemmeldi.’’
Her kesimden katılımın olduğu iftar programı en çok çocuklara yaradı. Oruç tutan, tutmayan onlarca çocuk yaşıtlarıyla buluşmanın keyfini çıkardı.